Beethoven 3

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Beethoven 3
Původní názevBeethoven's 3rd
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka99 minut
Žánryrodinný, komediální
PředlohaBeethoven
ScénářJohn Hughes
Amy Holden Jones
Jeff Schechter
RežieDavid M. Evans
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJudge Reinhold
Julia Sweeney
Joe Pichler
Jamie Marsh
Výroba a distribuce
Premiéra31. říjen 2000
DistribuceUniversal Pictures
Předchozí a následující díl
Beethoven 2 Beethoven 4
Beethoven 3 na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Beethoven 3 (orig. Beethoven's 3rd) je americká rodinná komedie z roku 2000, navazující na předchozí dva filmy Beethoven a Beethoven 2.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Rodina Newtonových z původních filmů o Beethovenovi je na cestě po Evropě. George Newton tedy požádá svého bratra Richarda, aby mu něco doručil na sraz celé rodiny Newtonů. To něco je Beethoven. Newtonovi mají zrovna v plánu se vydat v novém luxusním karavanu na sraz. Proto ho Richardova manželka Beth nechce vzít s sebou. Obává se, že Beethoven karavan zničí. Nakonec se ale rodina rozhodne, že se psa ujme, k nelibosti Richardova syna Brennana a k radosti dcery Sary. V patách za nimi cestují zločinci Bill a Tommy, kteří se chtějí zmocnit DVD, které si Richard půjčil z videopůjčovny. Jsou na něm totiž ukrytá tajná data.

Již na první zastávce se Beethovenovi podaří zničit člun, poničit zařízení karavanu a rozčílit všechny ostatní v kempu. Pes tak ale odhání zloděje. Toho si všimla jediná Sara, ostatní jí nechtějí věřit. Brennan se mezitím zamiluje do Penny a k tomu, aby ji získal, využívá Beethovena. Na další zastávce lupiči rozbijí čelní sklo karavanu a rodina si opět myslí, že to způsobil Beethoven, protože ho nalezli v autě s cihlou v tlamě.

Když se rodina rozhodne strávit jednu noc v hotelu, Billovi a Tommymu se konečně podaří proniknout do karavanu a ujedou s ním. Tam je ale Sara s Beethovenem. Richard se za nimi vydá v policejním autě. Lupiči se mezitím snaží v karavanu napadnout Saru a Beethovena a karavan nakonec nikdo neřídí. Situaci zachrání Beethoven, když si sedne na brzdu.

Zločinci jsou zatčeni, Newtonovi doputují na rodinný sraz. Dětem je líto, že se budou muset psa vzdát. Na srazu se ale dozví, že rodina George Newtona je v Bratislavě a žádá je, aby se o Beethovena ještě postarali. Navíc se mají ujmout ještě dalších dvou bernardýnů...

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Judge Reinhold Richard Newton
Julia Sweeney Beth Newtonová
Joe Pichler Brennan Newton
Michaela Gallo Sara Newtonová
Mike Ciccolini Tommy
Jamie Marsh Bill
Danielle Keaton Penny
Frank Gorshin Morrie Newton

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Beethoven's 3rd na anglické Wikipedii.