Beethoven 2

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Beethoven 2
Původní názevBeethoven's 2nd
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka89 minut
Žánryrodinný, komediální
ScénářJohn Hughes
Amy Holden Jones
Len Blum
RežieRod Daniel
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleCharles Grodin
Bonnie Hunt
Nicholle Tom
Christopher Castile
Sarah Rose Karr
Debi Mazar
Chris Penn
ProdukceJoe Medjuck
Michael C. Gross
HudbaRandy Edelman
KameraBill Butler
StřihSheldon Kahn
William D. Gordean
Výroba a distribuce
Premiéra17. prosinec 1993
Produkční společnostUniversal Studios
DistribuceUniversal Pictures
Předchozí a následující díl
Beethoven Beethoven 3
Beethoven 2 na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Beethoven 2 (Beethoven's 2nd) je americká rodinná komedie, navazující na film Beethoven z roku 1993. Druhý díl byl natočen díky velkému úspěchu prvního dílu.

Jedna z písní filmu The Day I Fall in Love Dolly Parton a Jamese Ingrama byla nominovaná na Oscara, Zlatý glóbus a Grammy v kategorii Nejlepší filmová píseň.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Beethoven si na začátku filmu nalezne svou vyvolenou, bernardýnku Missy, se kterou se potuluje po městě. Missiny vlastníci se rozvádějí a Missy se stává obětí rozvodových tahanic mezi svým opravdovým pánem Brillem a jeho manželkou Reginou. Ta psy nemá ráda, Missy si ponechává jen, aby od Brilla získala peníze.

Po deseti týdnech se Beethovenovi a Missy narodí čtyři štěňata. Ta jsou objevena Tedem a Emily. Regina je chce nechat utopit. To Ted a Emily uslyší a štěňata si odvedou domů. Regina, která se mezitím rozhodla, že je prodá, je rozčílená, když zjistí, že jsou pryč.

Ryce, Ted a Emily se sami starají o všechna štěňata, krmí je i v noci. Toho si postupně všimne jejich máma Alice, během jedné rodinné večeře uslyší zvuky štěňat i George. Ten se zpočátku nechce štěňat ujmout, ale po nátlaku dětí souhlasí s jejich přítomností. Děti dají štěňatům jména: Dolly, Chubby, Mo a Čajkovskij (ten je pojmenovaný po vzoru svého otce po hudebním skladateli).

Rodina se vydá na chatu v horách, kam s sebou vezmou i štěňata. Ryce tam zklame hoch, do kterého je zamilovaná, ale hned pozná dalšího. Na místní slavnosti se objeví i Regina se svým přítelem Floydem. Všimnou si dětí se štěňaty a vezmou si je s tím, že na ně mají právo majitelé matky. Mezitím ale Beethoven osvobodí Missy z auta a utečou spolu do hor. Regina a Floyd použijí štěňata k tomu, aby je našla. Za nimi se vydají i Newtonovi, aby získali štěňata i Beethovena zpět. Po malém souboji v horách spadnou Regina s Floydem do řeky a Newtonovi osvobodí Beethovena, Missy i jejich děti. Missy se vrátí ke svému pánovi Brillovi, štěňata zůstanou u Newtonů.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Charles Grodin George Newton
Bonnie Hunt Alice Newtonová
Nicholle Tom Ryce Newtonová
Christopher Castile Ted Newton
Sarah Rose Karr Emily Newtonová
Debi Mazar Regina
Chris Penn Floyd
Ashley Hamilton Taylor Devereaux
Danny Masterson Seth
Kevin Dunn Brillo

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Beethoven's 2nd na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]