Anthony Gonzalez

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Anthony Gonzalez
Wide receiver
Osobní informace
Datum narození18. září 1984 (39 let)
Místo narozeníCleveland, Ohio
ObčanstvíSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Výška183 centimetrů
Hmotnost88 kilogramů
Klubové informace
UniverzitaOhijská státní univerzita
Draft NFLV roce 2007 jako 32. v 1. kole, celkově 32. týmem Indianapolis Colts
KariéraIndianapolis Colts (2007–2011)
New England Patriots (2012)
Týmové a individuální uspěchy
  • 1× zvolen do týmu All-Big Ten (2006)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Anthony E. Gonzalez (* 18. září 1984 Cleveland, Ohio) je politik a bývalý hráč amerického fotbalu, který nastupoval na pozici Wide receivera. Byl draftován týmem Indianapolis Colts v roce 2007 v prvním kole Draftu NFL, předtím hrál univerzitní fotbal za Ohijskou státní univerzitu v Columbusu. V roce 2018 byl zvolen jako kandidát Republikánů do Sněmovny reprezentantů za Ohio, ve volbách v roce 2022 již nekandidoval.[1]

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Gonzalez zprvu navštěvoval základní školu St. Joseph grade school ve městě Avon Lake ve státě Ohio, poté přešel na vysokou školu Saint Ignatius High School v Clevelandu. Věnoval se atletice, ve které se čtyři roky po sobě kvalifikoval do státního finále, basketbalu a především americkému fotbalu, ve kterém hrál na pozicích v obraně i útoku. V posledním roce školy byl zvolen do prvního týmu celostátního výběru a také podle agentury AP a deníku The Plain Dealer defenzivním hráčem sezóny. Připsal si 71 zachycených přihrávek pro 1,873 yardů, 21 touchdownů a jeho průměr 26,4 yardu na jedno zachycení se stalo rekordem školy.

Univerzitní fotbal[editovat | editovat zdroj]

Gonzalez chodil tři roky na Ohijské státní univerzitě, kde hrál s budoucími hvězdami NFL Santonio Holmesem, Tedem Ginnem mladším, Royem Hallem nebo držitelem Heismanovy trofeje quarterackem Troyem Smithem. Ve druhém roce byl zvolen trenéry do týmu All-Big Ten.

Profesionální kariéra[editovat | editovat zdroj]

Draft NFL[editovat | editovat zdroj]

Anthony Gonzalez byl draftován v prvním kole Draftu NFL 2007 na 32. místě týmem Indianapolis Colts, aby se stal slot receiverem. Také byl jedním ze tří Wide receiverů Ohijské státní univerzity, kteří byli ten rok draftování.

Indianapolis Colts[editovat | editovat zdroj]

V první sezóně nastoupil Gonzalez do třinácti utkání, devíti jako startující hráč, ve kterých zachytil 37 přihrávek pro 576 yardů a 3 touchdowny. V roce 2008 pokračoval ve zlepšení, když v šestnácti zápasech nasbíral 57 přihrávek pro 664 yardů a 4 touchdowny. Po ukončení kariéry Marvina Harrisona se stal startující Wide receiverem na pravé straně, ale v otevíracím utkání sezóny 2009 proti Jacksonville Jaguars si poranil pravé koleno. Odhady hovořily o osmitýdenní pauze[2], ale Gonzalez se nedokázal vyléčit do konce základní části a 24. prosince byl dopsán do náhradního týmu jako zraněný.

Na začátku sezóny 2010 ztratil pozici startujícího hráče kvůli zranění z předchozí sezóny a odehrál tak pouze dvě utkání, ve kterých zachytil 5 přihrávek pro 67 yardů. Znovu se zranil v osmém týdnu proti Houstonu Texans a sezóna pro něj skončila.

New England Patriots[editovat | editovat zdroj]

17. března 2012 podepsal Gonzalez smlouvu s týmem New England Patriots, ale již 29. března byla ukončena.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Anthony Gonzalez na anglické Wikipedii.

  1. Herschel Walker isn't the only pro-footballer-turned-politician. Here are 17 others who've tossed the pigskin into the political arena. www.businessinsider.com [online]. 2022-12-07. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Colts WR Gonzalez could miss up to eight weeks; Baskett signs. www.nfl.com. Nfl.com. Dostupné online. 
  3. Archivovaná kopie [online]. Patriots.com [cit. 2012-10-02]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2012-03-20. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]