Ahmad Suradji

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ahmad Suradji
Narození10. ledna 1949
Medan
Úmrtí10. července 2008 (ve věku 59 let)
Jakarta
Příčina úmrtístřelná rána
Povolánísériový vrah
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Ahmad Suradji (10. ledna 194910. července 2008), také známý jako „Dukun AS“ , „Nasib Kelewang“ nebo „Datuk Maringgi“, byl indonéský sériový vrah, který mezi lety 1986 a 1997 zavraždil nejméně 42 žen a dívek a byl za to popraven. Je stále považovaný za nejhoršího sériového vraha Indonésie.

Vraždy[editovat | editovat zdroj]

Ahmad Suradji byl farmář a populární léčitel, který žil se svými třemi manželkami na okraji Medanu. Protože přibývalo pohřešovaných osob v jeho péči, začala policie 2. května 1997 prohledávat jeho pozemek. V blízkém třtinovém poli bylo nakonec objeveno tělo, což vedlo k jeho zatčení. Celkem bylo kolem domu nalezeno 42 ženských těl ve věku 11 až 30 let, které zabil v průběhu jedenácti let. Mnoho z obětí byly prostitutky.


Soud[editovat | editovat zdroj]

U soudu svědčil, že jeho zesnulý otec mu ve snu nařídil zabít 70 žen a pít jejich sliny. Přiznal se, že vodil ženy po svých plantážích třtiny a jako údajnou součást rituálu je zahraboval do půl těla v zemi, načež je bezbranné škrtil elektrickým kabelem. Těla svlékal, pil jejich sliny a pohřbíval je tak, aby jejich hlavy mířily k jeho domu, protože mu to „dobíjelo energii“.

Rozsudek[editovat | editovat zdroj]

Suradji byl 27. dubna 1998 za 42 vražd odsouzen k trestu smrti a v úterý 10. července 2008 popraven zastřelením. Jedna z jeho manželek byla odsouzena k životu ve vězení jako spolupachatel.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Ahmad Suradji na německé Wikipedii.