Šablona:Čeká se na svolení autora

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV
V článku byl použit materiál, který byl původně zveřejněn někde jinde a vkladatel o něm tvrdí, že je držitelem autorských práv a může jej tak vydat pod GFDL a CC-BY-SA 3.0. Zatím ale do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia nedošlo žádné takové potvrzení.


Tento článek byl takto označen 4. 4. 2024 23:15:46 SE(L)Č. Na potvrzení se čeká do 4. 5. 2024 23:15:46.


Tuto šablonu má právo nahradit šablonou {{Svolení autora}} jen člen týmu VRTS, pokud bylo přijato příslušné potvrzení. Smazat tuto šablonu může kdokoli, pokud zároveň odstraní text, který může porušovat autorská práva. Pokud k tomu nemá pádný důvod, neměl by to ale udělat před koncem čekací lhůty.

Informace pro vkladatele šablony: vyhledejte prosím v historii článku jeho autora a na jeho diskusní stránku vložte šablonu
{{subst:Čeká se na svolen9 autora autor|{{PAGENAME}}}} ~~~~
a zapište tuto stránku do seznamu článků a obrázků, jejichž možnost vložení na Wikipedii se ověřuje.


Použití šablony

Šablona se vkládá pomocí subst: {{subst:Čeká se na potvrzení OTRS}} na diskusní stránku článku nebo souboru.

  • Parametr link je přímý odkaz na editace, při nichž došlo k možnému porušení.
  • Parametr licence je nepovinný parametr (výchozí hodnota je GFDL) a používá se např. u obrázků uvolněných pod public domain.
  • Parametr tvrzení je nepovinný parametr link na dané tvrzení vkladatele materiálu, například konkrétní diff, ve kterém vkladatel tvrdil, že je držitelem autorských práv.

Šablona nenahrazuje šablonu {{Copyvio}}, pouze doplňuje informaci o copyviu na diskusní stránce. Vložený text, který je podezřelý z bytí copyviem, nemůže být na stránkách projektu. Po vložení šablony do diskuse nelze z článku odstranit šablonu {{Copyvio}} a vrátit daný text. To lze až po doručení potvrzení do OTRS. Následně by měla být šablona v diskusi nahrazena šablonou {{Potvrzení OTRS}}.

Šablonu lze použít i pro soubor. V tom případě se text „V článku byl použit materiál, který …“ automaticky nahradí textem „Tento soubor nebo jeho obsah …

Šablona plní kategorii Údržba:Články, u kterých probíhá ověření.