Zasloužilý pracovník v zemědělství Běloruské republiky

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zasloužilý pracovník v zemědělství Běloruské republiky
Заслужаны працаўнік сельскай гаспадаркі Рэспублікі Беларусь
Vzor používaný od roku 2020
Vzor používaný od roku 2020
Uděluje

Prezident Běloruska
Typ čestný titul
Stát BěloruskoBělorusko Bělorusko
Způsobilost pracovníci v zemědělství
Uděluje se za profesionální zásluhy a úspěchy
Status dosud udílen
Hlava řádu prezident Běloruska
Třídy 1
Vzor používaný v letech 1995–2020
Vzor používaný v letech 1995–2020

Zasloužilý pracovník v zemědělství Běloruské republiky (bělorusky Заслужаны працаўнік сельскай гаспадаркі Рэспублікі Беларусь) je čestný titul Běloruské republiky. Udílen je prezidentem republiky pracovníkům v zemědělství za profesionální zásluhy a úspěchy.

Pravidla udílení[editovat | editovat zdroj]

Čestné tituly, podobně jako další státní vyznamenání, udílí prezident republiky či jiné osoby v jeho zastoupení. Čestné tituly jsou udíleny na základě vyhlášky prezidenta republiky. K jejich udělení dochází během slavnostního ceremoniálu a oceněnému je předáváno potvrzení o udělení ocenění a odznak.[1]

Čestný titul Zasloužilý pracovník v zemědělství Běloruské republiky se udílí vysoce profesionálním pracovníkům v zemědělství, včetně pracovníků na farmách, zaměstnancům vládních agentur, výzkumných a dalších organizací, včetně organizací zabývajících se přímo zemědělstvím za předpokladu, že daná osoba pracuje v oboru minimálně po dobu patnácti let. Udílí se za zásluhy o zvýšení produkce a prodeje zemědělských produktů a zajištění úspěšného fungování zemědělských podniků.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Заслуженный работник сельского хозяйства Республики Беларусь na ruské Wikipedii.

  1. Ганаровыя званні Рэспублікі Беларусь | Афіцыйны інтэрнэт-партал Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь. president.gov.by [online]. [cit. 2021-05-09]. Dostupné online. (bělorusky) 
  2. Официальный интернет-портал Президента Республики Беларусь/Почетные з…. archive.is [online]. 2012-08-05 [cit. 2021-06-20]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2012-07-09.