Wikipedista:Brouzdej

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mé jméno je Radim Hasalík, narodil jsem se v roce (* 1983). Jsem český blogger, konzultant internetového marketingu ParMinut.cz, provozovatel českého blogovacího systému Brouzdej.cz, internetového rádce Začínej.cz a Neopisuj.cz. Pro psaní odborných příspěvků do Wikipedie nově využívám svůj Oficiální profil - Radim Hasalík.

Zaměstnání a zkušenosti[editovat | editovat zdroj]

Internetovému marketingu se věnuji více než deset let. Nyní působím jako konzultant na volné noze.

Celkem 2,5 roku jsem působil ve firmě výrobce antivirových produktů ESET, kde jsem měl na starosti internetový marketing. Pro firmu jsem založil a spravoval stránku Nemameradiviry.cz na Facebooku a podílel se na magazínu Dvojklik.cz. Zhruba rok jsem si vyzkoušel práci šéfredaktora serveru ITBIZ.

Ve firmě Roberta Němce jsem měl na starosti řízení projektů, public relations a marketing některých zákazníků. Před tím jsem také pracoval v české pobočce světového vydavatelství odborných časopisů International Data Group (IDG), nejprve jako Marketing Assistant a později jako Public Relations Manager.

Spolupracoval jsem také se společností Seznam.cz, a. s., například při testování služeb Spoluzaci.cz, Lide.cz a Email.cz. V Lidových novinách, časopisu Score, na serveru Lupa.cz a v dalších médiích vyšlo více než 500 článků nejen o Internetu. Byl jsem také citován v hlavním zpravodajství TV Prima.

Účast na konferencích[editovat | editovat zdroj]

Jako přednášející jsem vystoupil na konferencích a seminářích Web Top 100, Junior Internet, IT ve finančních institucích, Setkání ESET Partnerů - SEP 2009, 6. srazu nezávislých profesionálů Na volné noze, Webinare.cz a virtuálním světě Second Life.

Moje projekty[editovat | editovat zdroj]

Jsem zakladatelem a provozovatelem těchto projektů:

  • Brouzdej.cz - český blogovací systém, založeno roku 2002
  • Zacinej.cz - tipy a triky, založeno roku 2005
  • Marknet.cz - denně o marketingu, reklamě a médiích, založeno roku 2006 (technologii zajišťuje Weblogy.cz), později zrušeno po dohodě s poskytovateli původní technologie
  • Marknet.eu - anglicky psané zdroje o marketingu, reklamě a médiích, založeno roku 2006; zrušeno roku 2008
  • xBlog.cz- služba pro správu vlastního blogovacího systému, založeno roku 2008, dočasně pozastaveno.
  • ParMinut.cz - firemní web; konzultace online marketingu, založeno roku 2011
  • Hasalik.cz - starší firemní web

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Ve volném čase se věnuji vaření, čtení knih, psaní vlastních literárních pokusů do šuplíku i na web, programování v jazyce PHP, blogování a cestování. Rád si také zajdu do sauny nebo zaplavat. Mým oblíbeným seriálem je sci-fi Červený trpaslík.

V roce 2002 jsem vymyslel a založil český systém pro správu a psaní vlastního internetového deníčku (blogu) s názvem Brouzdej.cz. Kromě provozování webových projektů se zajímám také o internetový marketing, reklamu, webdesign a e-komunity.

Na konci roku 2005 jsem založil server Zacinej.cz. V dubnu roku 2006 jsem společně s dalšími lidmi založil informační web Vandalove.cz. Později jsem tento projekt zrušil.

Dne 7. června roku 2006 jsem společně s provozovateli Weblogy.cz založil Marknet.cz, který přináší aktuální informace o marketingu, médiích a reklamě. Později se naše cesty rozdělily.

Koncem prosince roku 2008 jsem spustil projekt xBlog.cz, který v době spuštění zřejmě jako jediný na českém a světovém internetu nabízí online možnost vytvoření a správy vlastního blogovacího systému. Pokud najdete podobnou službu, budu vám velice vděčný, když mi na ní pošlete odkaz. Nyní (rok 2013) je služba pozastavena z důvodu dalšího vývoje.

Z autorů kteří se věnují internetu a webovému marketingu jsou mi nejbližší Jakob Nielsen, Steve Krug a June Cohenová. Oblíbenými spisovateli jsou Jaroslav Hašek, Stanisław Lem a Ostravak Ostravski.

Kontakt[editovat | editovat zdroj]

Kontaktní údaje

Wikimedia Foundation
Wikimedia Foundation
Toto je osobní stránka uživatele Wikipedie.

Nejedná se o encyklopedický článek. Pokud tuto stránku vidíte na jiném serveru než na Wikipedii, pravděpodobně se jedná o kopii Wikipedie. Uvědomte si, že si prohlížíte neaktuální kopii a uživatel, kterému tato stránka patří, zřejmě nemá s tímto serverem žádné vztahy. Originál uživatelské stránky najdete na https://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Brouzdej.