Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 26. října 2007

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
  • Pozvánka: zde
  • Účastníci:
  • Program:
    1. Danny B. seznámil účastníky s letákem na propagaci české Wikipedie ve spolupráci se servrem mapy.cz (www.mapy.cz), byla tež osvětlená nová funkce map.cz nabízející text a odkaz do Wikipedie u článků obsahujích šablonu {{geo}} – viz příklad: klikněte na modrou jedničku;
    2. dále Mormegil vyhlásil soutěž o dárky, které Wikipedie obdržela za své vítězství v anketě Czech open source 2007. Soutěžící měli za úkol vyplnit kvíz týkající se Wikipedie, projektů Wikimedia Foundation a wikikomunity. Po úporném boji se do finále propracovali tři borci – Timichal, Milda a Che. Po prvním kole se na prvním místě se shodným počtem bodů drželi tři borci, v následujících dvou doplňkových kolech rozhodlo o tom, že vítězem se stal Milda před Timichalem, načež oba obdrželi diplom a hlavolam s návodem. Třetího místa dosáhl che.
    3. v průběhu večera také Danny B. předal srdečné pozdravy a pexeso od konkurenčního projektu Co je co.
  • Co se dělo poté: … někdy kolem půlnoci jsme již ve značně okrájené skupince opustili Království a vydali se hledat další lokál. Po delším hledání jsme zakotvili U Sedmi vlků, kde se naše skupinka po jedné Mattonce a 4 pivečkách rozdělila na nl-de a ten zbytek co šel spát.

Komentáře[editovat | editovat zdroj]

Sepsal jsem menší reportáž o tom, jak jsem to viděl já Pokud tam najdete jakoukoli nesrovnalost, napište mi to tam do komentářů prosím. ;) Petr Kopač 23:38, 30. 10. 2007 (UTC)

Pokud jsem se ve zběžnosti nepřehlídl, tak tam chybí jedna maličkost - tento sraz byl první, na kterém poslední odcházevší dopláceli za své rychlejší kolegy... No, jednou se to stát muselo... --Cinik 23:52, 30. 10. 2007 (UTC)

Já bych to neřešil, je to IMHO prkotina, která se stát může. Petr Kopač 10:40, 31. 10. 2007 (UTC)

Jenom technická – nemám v tom jasno – na srazu jsem slyšel, že ceny byly z Křišťálové lupy, ale tady je napsáno, že byly z Czech Open Source '07, tak co je pravda? Petr Kopač 17:21, 31. 10. 2007 (UTC)

Pravda je to, co je napsáno zde. Ceny byly z COS, viz Wikipedie:Pod lípou (oznámení)/Archiv 2007/02#Vyhráli jsme COS. Ovšem COS pořádal Root.cz, který je provozován stejnou společností, která provozuje také Lupa.cz (Internet Info), takže zas takový rozdíl v tom není. ;-) --Mormegil 17:34, 31. 10. 2007 (UTC)

Aktronovy fotky jsou sice zajímavy, ale raději bych viděl nějaký přímo z tý hospody. Ty na commons nejsou:-(

نور الدين مساهمات النقاش‎ 17:32, 31. 10. 2007 (UTC)