Vpád do Ameriky

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Vpád do Ameriky
Žánrtelevizní sci-fi
HrajíMikey Kelley
Lorenzo Lamas
Tony Jay
Edward Albert
Leonard Nimoy
Země původuUSAUSA Spojené státy
Jazykangličtina
Počet řad1
Počet dílů13
Premiérové vysílání
StaniceThe WB
Vysíláno8. června 1998 7. července 1998
Vpád do Ameriky na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Vpád do Ameriky (v anglickém originále Invasion America) je americký animovaný vědecko-fantastický televizní seriál společnosti DreamWorks Animation z roku 1998. Jeho tvůrci jsou Steven Spielberg a Harve Bennett.

Zápletka[editovat | editovat zdroj]

Hlavní postavou seriálu je chlapec jménem David Carter (Oosha), jehož rodiči jsou Cale Oosha – Tyrusian (mimozemšťan pocházející z planety Tyrus) a Rita Carterová (pozemšťanka). Jeho rodiče se setkají, když Caleova loď havaruje po snaze uniknout nepřátelům, kteří se jej a jeho přítele Rafea snaží přesvědčit o tom, aby se spojil se svým bratrem Dragitem a spolu s ním pokračoval v plánu obsadit Zemi. Dragitovou záminkou pro obsazení Země je, že Tyrusu docházejí suroviny. Cale se ale vzepře a uteče. Rita ho následně zachrání před zastřelením.

Tento seriál je rozčleněn do 13 epizod a každá z nich popisuje chronologicky příběh mladého Davida, který v průběhu několika dní získává a ztrácí přátele, poznává kdo sám ve skutečnosti je a zachraňuje Zemi před Dragitem. Na konci první řady se David dozví, že jeho otec stále žije. Druhá řada již nebyla natočena kvůli nízké sledovanosti první části.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]