Trench crusade

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Trench Crusade je stolní válečná hra s miniaturami vytvořená bývalým designerem pro Games Workshop Tuomasem Pirinenem, hororovým umělcem Mikem Franchinou a digitálním sochaŕem Jamesem Sherriffem. Pravidla hry jsou zdarma k dostání na discordovém serveru tvůrců hry a aktuálně jsou ve verzi 1.3.2.


Hra je zasazená do alternativní historie 1. světové války kdy během křížových výprav v roce 1099 byla v Jeruzalémě otevřena brána do pekla a od té doby na zemi probíhá Velká Válka, která už 800 let pustoší svět.


Ve hře se proti sobě staví 5 armád: Kacířská legie, kult černého grálu, armády knížectví Nové Antiochie, zákopoví Poutníci a Sultanát Železné zdi. Každý hráč si vybere armádu, kterou chce v kampani používat a podle pravidel a dostupných zdrojů si vybere jednotky a jejich vybavení, které bude ve hře používat.

Frakce hry[editovat | editovat zdroj]

  1. Kacířská legie, pekelná legie složená z lidí, kteří zradili Boha a slouží peklu a samotnému Satanovy.
  2. zákopový Poutníci, věrní lidé, kterým se zjevují zprávy od Boha a podle jeho instrukcí se snaží odčinit své hříchy tím že s sebou vezmou do posmrtného života co nejvíce služebníků pekla.