Seven Mile Beach

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Seven Mile Beach
Střediska na Seven Mile Beach, Grand Cayman
Střediska na Seven Mile Beach, Grand Cayman

StátSpojené královstvíSpojené království Spojené království
Map
Souřadnice
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Seven Mile Beach (SMB) je dlouhý půlměsíc pláže korálového písku na západním konci ostrova Grand Cayman. Pláž Seven Mile Beach je známá svou krásou a nedávno získala čestný titul "Nejlepší karibské pláže" od časopisu Caribbean Travel and Life Magazine. Je to veřejný majetek (kvůli pravidlu odlivu je veřejný) a člověk je schopen chodit po celé délce pláže, bez ohledu na to, kde bydlíte. Pláž Seven Mile Beach je nejoblíbenější a nejrozvinutější oblastí Grand Cayman. Je domovem většiny luxusních ostrovů a hotelů na ostrově. Navzdory jménu velkorysé měření udává skutečnou délku jen o něco více než 10,1 km. Skutečná délka nepřetržité písečné pláže je asi 6 mil. Pláž padne za oběť roční erozi, která zmenšila jeho velikost v některých oblastech a směrech zmenšila jeho délku u konců. Stejně jako zbytek Grand Cayman byl vývoj kolem pláže Seven Mile vážně poškozen v hurikánu Ivan v září 2004, ale mnoho bytů a hotelů stále běží na plnou kapacitu.

Restaurace otevřené veřejnosti mohou být najity u většiny středisek, který zahrnuje několik veřejných plážových barů. Některé malé útesy jsou umístěny hned u pobřeží, které nabízejí dobré šnorchlování, zejména hotel Marriott (umělý útes), vládní dům (sídlo guvernéra) a severně od veřejné pláže Seven Mile.

Přímo na jih od pláže Seven Mile je George Town, hlavní město Kajmanských ostrovů, kam přicházejí turisté, zatímco na severu je okres West Bay s želví farmou a vápencovými útvary Pekla.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Seven Mile Beach na anglické Wikipedii.