RalliSport Challenge

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
RalliSport Challenge
VývojářDigital Illusions CE
VydavatelXbox Game Studios
EngineRefractor
PlatformyMicrosoft Windows
Xbox
Datum vydáníXbox
  • 4. března 2002 SA
  • 14. března 2002 EU
Microsoft Windows
  • 6. listopadu 2002 SA
  • 15. listopadu 2002 EU
Žánrzávodní
Herní módysingleplayer, multiplayer
Některá data mohou pocházet z datové položky.

RalliSport Challenge je rallye závodní videohra pro Microsoft Windows a Xbox z roku 2002.[1] Umožňuje kariéru až s 29 vozy včetně Mitsubishi Lancer Evo 6 a Suzuki Grand Vitara.

Hra obsahuje čtyři typy závodů: Rally, Hillclimb, Ice Racing a Rallycross. V roce 2004 bylo vydáno pokračování RalliSport Challenge 2 pro Xbox.[1]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

V režimu Rally jezdci jednoduše závodí z bodu A do bodu B.

V režimu kariéry jezdci závodí jeden po druhém, zatímco v single race závodí s počítačem. To platí i pro ostatní závody s výjimkou Ice Racing a Rallycross.

Ve hře Hillclimb budou řidiči závodit do kopce nebo sjíždět z nebezpečné hory s útesy a kameny podél trati. Jediná chyba může jezdce poslat z útesu nebo do skal a tím si poškodit vůz a zhoršit svůj výkon.

V závodě Ice Racing jezdci závodí na trati s ledovým povrchem po určitý počet kol. Na sjízdných místech bývá sníh, díky kterému může přijít o důležitou pozici.

V Rallycrossu jezdci závodí na okruhu, ve stejný čas jako všichni ostatní po určitý počet kol, s několika typy silnic, jako je šotolina a asfalt.

Jezdci startují s osmi vozy bez ohledu na to, zda použijí obtížnost Začátečník nebo Normální. K odemčení zbývajících 21 vozů musí absolvovat kariéru. V režimu pro začátečníky mohou řidiči restartovat závod v libovolném bodě rallye. V režimu Normal však musí řidiči pro restart absolvovat celou rallye znovu bez ohledu na to, co se stalo.

Mimo režim kariéry se lze účastnit útoků na čas. Při účasti v nich se načte, uloží nebo přehraje „duch“ nejlepšího kola jezdce pokaždé, když se daný závod podnikne. K dispozici je také režim pro více hráčů na rozdělené obrazovce, ve kterém hráči závodí proti sobě v jakémkoli závodním režimu.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku RalliSport Challenge na anglické Wikipedii.

  1. a b RalliSport Challenge mobygames [online]. MobyGames [cit. 2021-08-24]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]