Prehistorický ledový muž

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Prehistorický ledový muž
Díl seriálu Městečko South Park
Pův. názevPrehistoric Ice Man
Číslořada 2
díl 18
Původní TVComedy Central
Premiéra20. ledna 1999
Česká TVTV Nova
Tvorba
ScénářTrey Parker
Nancy Pimental
RežieEric Stough
Prod. kód218
Obsah
HudbaAce of Base - All That She Wants
Ace of Base - The Sign
Posloupnost dílů
← Předchozí
Spoďároví skřítci
Následující →
Deštný prales
Seznam dílů seriálu Městečko South Park
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Prehistorický ledový muž (v anglickém originále Prehistoric Ice Man) je osmnáctý díl druhé řady amerického komediálního animovaného televizního seriálu Městečko South Park.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Stan, Kyle, Eric a Kenny sledují v televizi Stevea Irwina, jak bojuje s krokodýly, a jdou ven ho napodobit. Ve sněhové jámě najdou zmzlého muže, kterého se ujme Dr. Mephesto. Muž je Kylem pojmenován Steve, i když se ve skutečnosti jmenuje Larry. Muže rozmrazí a zjistí, že zamrzl v roce 1996. Kyle se Stanem se stále hádají, kdo ho objevil. Dr. Mephesto z nepochopitelných důvodů Larrymu nerozumí, i když mluví stejným jazykem, a využívá coby překladač Stana.

Dr. Mephesto ho drží dál ve své laboratoři a pouští lidi se na něj podívat. Navštíví ho neznámí muži, kteří se vydávají za univerzitní profesory, ale ve skutečnosti ho chtějí zneužít k vojenským cílům. Stan a Kyle se do laboratoře v noci vloupají a Larryho propustí.

Larry se vrací za manželkou, ale ta už žije s jiným mužem, a proto se pokouší znovu zmrazit hadicí s vodou. Stan a Kyle ho najdou a poví mu o městu Des Moines, kde je všechno 2 roky pozadu. Dr. Mephesto a „vědci“ ho stále hledají a s lovením se k nim přidá i Steve Irwin.

Larry se rozhodne do Des Moines odstěhovat a nastupuje na vlak, který ho tam přepraví. Steve Irwin stihne vlak a snaží se ho polapit. Před vlak se postaví helikoptéra se spolupracovníkem „profesorů“ a vlak do něj nabourá a zastaví. Tím, že vlak zastaví, Steve Irwin dopadá na rotující plochu, což ho rozemele na kusy. Larry ukradne neporušený vrtulník a přiletí do Des Moines.

Dr. Mephesto na něj volá, že nedokáže přežít, pochybní profesoři přiznají, že ho chtěli převézt do Švédska, ale svůj úmysl vzdávají a Kyle uznává, že ho opravdu našel Stan. Kyle a Stan se nakonec udobří a stanou se znovu nejlepšími přáteli. Ericovi, který byl při jejich hádání jejich nejlepší přítel, to nevadí a soustředí se na lovení krokodýlů. Myslí si, že králem krokodýlů je obyčejná kráva, a přiblíží se k ní. Kráva ho však zasedne a Ericova hlava uvízne v kravském zadku.