Newsmax

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Newsmax
Logo
Charakter stránkyinternetová stránka a zpravodajský web
V jazyceanglicky
MajitelNewsmax Media
URLhttps://www.newsmax.com/
Datum spuštění16. září 1998
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Newsmax je americký web zabývající se zpravodajstvím a komentáři. Založil jej 16. září 1998 Christopher Ruddy a provozuje jej jím založená společnost Newsmax Media. Ideologicky se jedná o konzervativní web, který konkuruje Fox News. Od těch také převzal některé jejich bývalé komentátory, mj. Roba Schmitta a Grega Kellyho.

Vzhledem k svému konzervativnímu zaměření má web názorově blízko k Republikánské straně a její význační politici mu obvykle neopomíjejí dávat rozhovory. Během prezidentských voleb v roce 2020 měl blízko k názorům obhajujícího prezidenta Donalda Trumpa, a to včetně šíření teorií o údajných volebních podvodech, kvůli kterým tento svoji funkci údajně neobhájil. Později se web za některé konspirace ohledně údajného ovlivnění prezidentských voleb omluvil a svá nařčení odvolal.[1][2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Newsmax na anglické Wikipedii.

  1. Média lhala v Trumpově zájmu. Po hrozbě žalobou otočila o 180 stupňů. iDNES.cz [online]. 2020-12-25 [cit. 2020-12-26]. Dostupné online. 
  2. BARR, Jeremy. Newsmax issues sweeping ‘clarification’ debunking its own coverage of election misinformation. Washington Post. Dostupné online [cit. 2020-12-26]. ISSN 0190-8286. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]