Naučná stezka Z Dobroslavic do Děhylova

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Naučná stezka Z Dobroslavic do Děhylova
Základní informace
Typnaučná stezka
Délka2 km
Sezónaceloročně přístupná
Lokalizace
Polohaokres Opava, Vítkovská vrchovina, Moravskoslezský kraj
ČeskoČesko Česko
Souřadnice
Map
StartDobroslavice
CílDěhylov
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Naučná stezka Z Dobroslavic do Děhylova spojuje obce Dobroslavice a Děhylov a nachází se v okrese Opava v Moravskoslezském kraji. Stezka je celoročně volně přístupná.

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Naučná stezka Z Dobroslavic do Děhylova má devět zastavení s informačními tabulemi a také s úkoly pro děti. Na informačních tabulích jsou uvedeny místní zajímavosti, informace o včelách, mravencích, ptácích, květinách, kamenech aj. Stezka začíná u silnice v ulici Slezská v Dobroslavicích a pokračuje v dobroslavickém zámeckém parku kolem ruin kamenného zámeckého mostu a kopíruje starou cestu do Děhylova přes les Sýkornice a kolem Zámecké studánky. Nakonec pokračuje poli až do Děhylova, kde končí na ulici K Sýkornici. Nápad vytvořit naučnou stezku pochází od místního občana Václava Klapetka, který ji společně s dobrovolníky a přispěním obce vytvořil. Stezka má délku přibližně 2 km a je vhodná pro kola i kočárky.[1][2][3][4]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Z Dobroslavic do Děhylova vede naučná stezka. Ostrava [online]. 2015-07-29 [cit. 2021-12-11]. Dostupné online. 
  2. Naučná procházka z Dobroslavic do Děhylova – dobrovize.cz [online]. [cit. 2021-12-11]. Dostupné online. 
  3. Naučná stezka Z Dobroslavic do Děhylova- vstup zdarma. www.tipykamnavylet.cz [online]. [cit. 2021-12-11]. Dostupné online. 
  4. Výlet - Z Děhylova do Dobroslavic a zpět, Severní Morava a Slezsko. www.venkazdyden.cz [online]. [cit. 2021-12-11]. Dostupné online.