Mrazivá tajemství

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mrazivá tajemství
Žánrdokument
Formátseriál
ScénářRadovan Surý
Pavel Jindra
Jakub Klír [1]
RežieRadovan Surý
Pavel Jindra[1]
Původní dabingPavel Rímský
Zdeněk Julina
Luděk Randár
Jana Tomečková
Pavel Jindra
Pavel Trávníček
Lukáš Pavlásek
Karel Oliva
Radim Uzel
Robert Rosenberg
Jiří X. Doležal
Roman Vaněk
Pavel Leicman[1]
Země původuČeskoČesko Česko
Jazykčeština
Počet řad3
Počet dílů20
Obvyklá délka5 minut
Produkce a štáb
ProducentLukáš Záhoř [1]
StřihLucie Plaširybová
Josef Erla[1]
ZvukPavel Hruda
Vít Přibyla[1]
Premiérové vysílání
StaniceStream.cz
Vysíláno20. října 2016 12. dubna 2018
Oficiální webové stránky
Mrazivá tajemství na ČSFD, SZ
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Mrazivá tajemství[1][2][3] je český webový pořad premiérově vysílaný v letech 2016 až 2018 českou internetovou televizí Stream.cz.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Seriál Mrazivá tajemství pojednává o jednotlivých pohádkách nebo příbězích a odhaluje jejich mrazivá tajemství, podle čehož se pořad také jmenuje. Pořad odhaluje pravdu o různých pohádkových postavách, které jsou v samotných pohádkách považovány za hrdiny či odvážné lidi, ale podle pořadu odhalujícího jejich stinné stránky se z nich mohou stát psychopati. Každý díl začínal nejprve stručným uvedením děje pohádky, který však někdy býval pozměňován či doplňován. Během pořadu byla pohádka a především postavy a okolnosti postupně analyzovány. Na konci bylo vždy stručné shrnutí dílu a pohádky.

Vysílání[editovat | editovat zdroj]

První řada[editovat | editovat zdroj]

Pořad Mrazivá tajemství byl poprvé vysílán dne 20. října 2016, když byl vydán první díl o Sněhurce. V první řadě byly vydány ještě další čtyři díly seriálu, vysílané každý další týden ve čtvrtek, které pojednávaly o Jeníčkovi a Mařence, Červené karkulce, Mášence a třech medvědech a Pinocchiovi. Díly měly průměrnou délku asi 6 minut a divák si je všechny mohl prohlédnout na mobilní aplikaci ihned, kdežto na internetu je vidět nemohl. První řada nakonec 17. listopadu 2016 odvysíláním posledního dílu na internetu skončila.

Druhá řada[editovat | editovat zdroj]

První díl druhé řady byl vysílán ve čtvrtek 9. listopadu 2017 a pojednával o stvoření světa. Průměrná délka dílů se zkrátila na 4–5 minut, dílů bylo odvysíláno více a nebyly všechny rovnou dostupné na mobilní aplikaci. Díly nepojednávaly pouze o pohádkách, ale i o různých biblických příbězích. V druhé řadě seriálu bylo odvysíláno celkem 8 dílů, poslední díl druhé řady pojednávající o mimozemšťanech byl odvysílán v neděli 31. prosince 2017.

Třetí řada[editovat | editovat zdroj]

Třetí řada seriálu Mrazivá tajemství začala být vysílána 1. března 2018 a pojednávala o Praotci Čechovi. Tato řada měla celkem 7 dílů. Na rozdíl od obou předchozích řad se seriál přestal věnovat pohádkám a místo toho se zajímal o problémy v historii, bibli nebo i v běžném světě. Pořad byl uváděn i na televizní stanici Seznam.cz. Vzhledem k vyšší kontroverznosti pořadu se výrazně snížila jeho sledovanost, která byla u první série zhruba 433 tisíc diváků na jeden díl, u druhé série zhruba 401 tisíc diváků na jeden díl a u třetí řady se snížila na zhruba 135 tisíc diváků za jeden díl.[zdroj?]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e f g Mrazivá tajemství (TV pořad) (2016). [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  2. Kontroverzní animák Mrazivá tajemství odhaluje další pohádkové zločince - Webmagazín.cz. www.webmagazin.cz [online]. [cit. 2017-12-26]. Dostupné online. 
  3. Stream.cz • Internetová televize, seriály online zdarma a videa. Stream.cz [online]. [cit. 2017-12-26]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

  • Oficiální stránky