Flappy Bird

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Flappy Bird
VývojářDotGEARS
PlatformyAndroid
iOS
Gnome Web
Datum vydáníkvěten 2013
Žánrakční videohra
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Flappy Bird je mobilní hra z roku 2013, vytvořena Vietnamským vývojářem Nguyễn Hà Đồng (Dong Nguyen). Hru publikovala společnost GEARS Studios, která obsahuje pouze jednoho vývojáře se sídlem rovněž ve Vietnamu.

Ovládání a průběh hry[editovat | editovat zdroj]

Hra je side-scroller[1], kdy hráč ovládá postavu ptáka, přičemž se pokouší prolétat mezi řadami zelených trubek, aniž by s nimi přišel do kontaktu. Developer tuto hru vytvořil během několika dnů.

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

Hra byla vypuštěna 24. května 2013, ale populární se stala až roku 2014. Byla kritizována za svou úroveň obtížnosti, údajné plagiátorství v grafice, herní mechaniku a že je návyková. Na konci ledna 2014 byla nejstahovanější hrou zdarma na iOS a App Store. Během tohoto období její developer tvrdil, že Flappy Bird vydělal 50.000 $ za den z in-app reklamy.

Flappy Bird byl odstraněn z App Store a Google Play jeho tvůrcem 10. února 2014 kvůli pocitu viny nad tím, že hru považují za návykovou a náduživou. Hry podobné Flappy Bird jsou stále populární na iTunes a App Store. Ostatní napodobeniny byly odstraněny z jejich app obchodů za to, že příliš podobá originálu. Hra byla také distribuován prostřednictvím neoficiálních kanálů na různých platformách.

V srpnu 2014 přepracovaná verze Flappy Bird byla nazvaná Flapp.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Side-scrolling video game. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. (anglicky) Page Version ID: 1156608901. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]