Diskuse s wikipedistou:VrbaVojtech

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele 77.240.177.222 v tématu „Ethylmerkaptan

Děkuji Vám za první informace v článku Elektrochemická reakce. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 26. 3. 2012, 20:21 (UTC)

Dobrý den, děkuji Vám za informace v článku Shithead (karetní hra). Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku upravit alespoň do té míry, aby splňoval základní požadavky na vzhled a styl článků. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Horst (diskuse) 28. 1. 2013, 17:10 (UTC)

Ethylmerkaptan[editovat zdroj]

Zdravím Tě Perwincz, zajímalo by mě, kde jsi získal informace o laboratorní přípravě zaváděním sulfanu do ethanolu..? nikde jinde než na této české stránce jsem tuto informaci nenašel, ani v jiných laboratorních postupech. Tam nechávají vždy reagovat R-X s hydrogensulfidem (NaHS) = R-SH + NaX; v průmyslu se působí sice H2S, ale při teplotě min. 300 °C na katalyzátoru - nosiči Al2O3... Byl bych Ti velmi vděčný za zdroj Tvé informace a potvrzení že to tak skutečně funguje. Měj se fajn. Zdraví Gorvin 77.240.177.222 29. 6. 2015, 13:46 (CEST)Odpovědět

Obecně se thioly vyrábí reakcí sulfanu s alkoholem v kyselém prostředí, viz Thioly. Nebo viz část Preparation na anglické wikipedii: https://en.wikipedia.org/wiki/Ethanethiol .