Diskuse s wikipedistou:Tramvaják14

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--kuvaly|d|p| 28. 10. 2008, 09:22 (UTC)

Trolejbusová doprava v Plzni[editovat zdroj]

Zdravím a díky za zájem o Wikipedii. Co se týče těch plzeňských trolejbusů. Ten první sloupeček v tabulce Vozový park s nadpisem Typ obsahuje takové ty nejzákladnější typy trolejbusů/tramvají. Kdybychom měli psát pro každý podtyp jeden řádek, tabulka by v některých článcích byla neúnosně dlouhá. Já 15TrM chápu jakýsi podtyp klasické 15Tr. Vím, že jde o nové vozidlo, ale už jenom to označení dává najevo, že nejde tak úplně o nový typ, ale o modernizaci toho staršího modelu. Proto jsou např. v článku Tramvajová doprava v Plzni uvedeny ve sloupečku Modifikace a podtypy u tramvaje T3 různé modely tramvají, jak zmodernizované staré vozy, tak i zcela nová vozidla, která vychází právě z té-trojky. Totéž u 14Tr, jak jsem zjistil, tak nemodernizované 14Tr v Plzni už asi nejezdí, čili v kolonce Typ by bylo napsáno Škoda 14Tr (jakýsi základní typ) a dále v kolonce Modifikace a podtypy by byly uvedeny 14TrM a 14TrR (sice vím, že takhle modernizované starší vozy neznačíte, ale nějak se musí odlišit modernizace z výroby a modernizace starších vozů; tohle označení je běžné minimálně v Brně a v Opavě). --Harold 5. 11. 2008, 21:24 (UTC)

Ano, já chápu 15TrM jako samostatný typ, vyráběný ve Škodě Ostrov od 90. let. Tyto vozy se od klasických 15Tr, velice liší (prakticky zůstal jen skelet). Například v Českých Budějovicích je v 15TrM namontována i jiná elektrická výzbroj oproti 15Tr. Proto si myslím, že tabulka vozového parku u plzeňských trolejbusů není až tak dlouhá, aby tam nemohla být 15TrM zastoupena jako samostatný typ.
Pokud si vzpomínám, vozy 14TrR byly rekonstruovány v Pars Šumperk a pokud vím tak žádný plzeňský trolejbus v Pars Šumperk nebyl. Proto se v Plzni standartně používá označení 14TrM jako modernizace. Vím, že se to plete se samostatným typem 14TrM, ale co se dá dělat. --Tramvaják14 7. 11. 2008, 10:37 (UTC)

O těch Českých Budějovicích vím, myslím, že se tam jednalo snad o poslední dva vozy (úplně poslední vozy z Ostrova), které měli v plánu otypovat jako 15TrMM, k čemuž ale nedošlo. Jinak mám pocit, že u ostatních 15TrM je výzbroj stejná jako u 15Tr. Něco podobného je u 21Tr, kde bychom mohli mít řádky pro 21Tr, 21TrACG, 21TrACI, 21TrAC a prototyp byl snad označen jako 21TrS. Ale dobře, necháme to tak, i když mě osobně se to příliš nelíbí.

Z 14TrR byly rekonstruovány v Parsu jenom dva opavské vozy. Brněnské 14TrR jsou rekonstruovány v dílnách a vozovnách DPmB. Tady jsem ale opravdu pro sjednocení s ostatními články, protože článek Škoda 14TrM pojednává o nových vozech z výroby (s poznámkou, že někteří provozovatelé takto označují i rekonstruované starší vozy), zatímco Škoda 14TrR je o modernizacích starších vozů. Takže do obou článků jsem doplnil informace o těchto zmatcích a tabulku u Plzně upravil (taktéž s poznámkou). --Harold 9. 11. 2008, 00:07 (UTC)

Lokomotiva 475.111[editovat zdroj]

Kolego, začal jsem upravovat Váš článek do správné podoby wikipedie, avšak při ukládání jsem se s Vámi dostal do editačního konfliktu, ačkoli jsem na stránku vyvěsil šablonu "pracuje se", která každému wikipedistovi říká, že má se svojí editací počkat, až kolega, který šablonu vyvěsil, skončí práci a stránku uvolní pro ostatní. Ztratila se mi tak dobře hodinová práce při uvádění Vašeho článku do správné wikipedistické podoby. Váš přístup odporuje pravidlům wikipedie. Navíc jste ještě do shrnutí napsal: "Prosím o ponechání tohoto článku v co možná nejvíce nezměněné podobě alepsoň do 10:00 dne 21.12. Děkuji." Tento postup je velmi neobvyklý a mohl by u vznětlivějších kolegů vést k tzv. revertovací válce. Já se však snažím o vstřícnost a smířlivost, a proto jsem se rozhodl Vám, ačkoli nejste v právu, vyhovět. Nechávám Vám na stránce šablonu, aby všichni věděli, že na ní stále pracujete a že Vám nemají do práce zasahovat. Nicméně podoba článku v současné době neodpovídá zvyklostem wikipedie. Uložím tedy mnou opravený článek na svoje pískoviště, abyste viděl, jak má správně vypadat, a případně mohl moje zásahy přenést do Vámi vytvořeného článku. S pozdravem--Feťour 21. 12. 2010, 01:04 (UTC)