Diskuse s wikipedistou:Tladin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

--Kmenicka 3. 2. 2010, 15:45 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Ragimiri 20. 3. 2010, 00:09 (UTC)

Aktualizace fotbalistů[editovat zdroj]

Zdravím, děkuji aktualizace údajů u fotbalistů. Zároveň bych však měl prosbu, vyplňujte prosím v infoboxu dole údaj o datumu aktualizace. Díky. --Jowe 3. 4. 2010, 15:39 (UTC)

Zdroje u novinek[editovat zdroj]

Dobrý den, prosím o doplňování zdrojů u Vámi vytvořených hesel. V seznamu novinek u fotbalového portálu jsem u Sergia Agüera připsal zkratku (SP), tedy novinka bez zdrojů. Pokud nějaké doplníte, v novinkové hlídce onu zkratku SP smažte. Díky--Zákupák 3. 7. 2010, 03:35 (UTC)

Zdravím, jsem rád, že se objevil wikipedista, který často edituje (upravuje) články s tématem fotbalu. Doufám, že budete ve své činnosti pokračovat. Chybí zde mnoho článků o současných kvalitních fotbalistech, kteří by měli mít na Wikipedii s 180000+ články určitě článek alespoň se základními informacemi. Společně to snad dokážeme napravit ;) Měj(te) se! --Triquelito 12. 3. 2011, 10:29 (UTC)

Jiří Žák[editovat zdroj]

Zdar. Koukám, že jsi založil stránku Jiří Žák (herec). Podle všeho ale míchá dvě osoby stejného jména. Viz též zde. Nemáš nějaké podklady k tomu, abychom to rozdělili a spravili? Okino 10. 4. 2011, 04:33 (UTC)

Ahoj. Když jsem článek psal, měl jsem docela potíže z toho množství informací vyselektovat to, co patří k Jiřímu Žákovi, o kerém jsem chtěl psát. Po přečtení rozhovoru (mimochodem moc dík za odkaz) si myslim, že jsem se docela trefil. Jediná pravděpodobná nesrovnalost, se kterou jsem si nebyl úplně jistý ani při psaní stránky, jsou jeho filmové role. Asi bude lepší, když tam tyto informace nebudou, než aby byly chybné, takže je z článku vymažu, ověřím a poté případně opět doplním. Ostatní si myslím sedí.? Tladin 10. 4. 2011, 07:24 (UTC)

Interwiki[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Vaše články jako např. Copa Sudamericana (dobrá práce, jen tak dál!). Chci Vás však poprosit o přidávání tzv. „interwiki“ neboli mezijazykových odkazů. Jde o propojení mezi články o stejném předmětu na různých jazykových verzích Wikipedie. Zobrazují se vlevo pod panelem nástrojů.

K upravení mezijazykových odkazů

Přidání odkazu přes Wikidata je poměrně jednoduché:

  1. Najděte identický článek v anglické, německé, francouzské nebo jiné jazykové verzi Wikipedie.
  2. Tam v levém sloupci pod seznamem interwiki klikněte na „Upravit odkazy“ (anglicky „Edit links“, německy „Links bearbeiten“, francouzsky „Modifier les liens“). Dostanete se na stránku Wikidat označenou například Q2291075.
  3. Na konci stránky najděte seznam nadepsaný „List of pages linked to this item“ („Seznam stránek svázaných s touto položkou“). Klikněte vpravo dole na odkaz „[add]“ („přidat“). Objeví se nový, modře podbarvený řádek.
  4. V první kolonce („site“ / „projekt“) vyberte kód českého jazyka (cs) a v druhé kolonce („article“ / „článek“) vložte název českého článku. Pak klikněte na „[save|“ („uložit“).

Věřím, že si postup brzy osvojíte a Vaše články budou o krok blíže dokonalosti. Narazíte-li na překážku, neváhejte se zeptat zde nebo na stránce Potřebuji pomoc. S pozdravem --NIGKDO (diskuse) 25. 9. 2013, 12:10 (UTC)

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:50 (CEST)Odpovědět