Diskuse s wikipedistou:Rkoblizek

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele David V. v tématu „Hydroenergetický potenciál

Dobrý den, vyplňujte prosím shrnutí editace. S pozdravem --Slfi 19. 2. 2010, 12:36 (UTC)

Doprava na vyžádání[editovat zdroj]

Děkuji Vám za první informace v článku Doprava na vyžádání. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nesplňuje požadavky na encyklopedické heslo. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Wespecz 23. 8. 2010, 09:43 (UTC)

Typografie[editovat zdroj]

Prosím, abyste nezapomínal, že za tečkou (i v datu!!!), čárkou a dvojtečkou se píše mezera, tedy až na příslušné výjimky. Naopak před tečkou, čárkou a dvojtečkou se mezera nedělá. Mezera se píše také mezi značkou paragrafu a jeho číslem. Slaigo 26. 2. 2012, 16:11 (UTC)

Děkuji za upozornění. V datu nepíši mezery, prvně to vypadá blbě a druhak se to v těch mezerách pak láme, navíc se mi pak špatně dávají data do schránky přes Ctrl+Shift+> .Ale máte pravdu, že česká pravidla to nedovolují a na wikipedii je třeba je respektovat spíš než praktičnost, takže je budu napříště respektovat i v této věci. Jen mě napadá, že pravidla jsou až odrazem zažité praxe - takže kdyby se data bez teček dostatečně rozšířila, i s pravidlem by to pravděpodobně časem pohlo. Robert Koblížek 26. 2. 2012, 20:50 (UTC)

Myslím, že vývoj směřuje spíš opačným směrem – vynechávání mezer za tečkami bylo v češtině dříve obvyklejší než dnes, v datech i ve zkratkách. Vámi zmíněné nedostatky moderní doba v elektronické sazbě odstranila existencí tvrdých mezer, zmenšených či pružných (přizpůsobivých) mezer atd. A do budoucna možná vliv angličtiny povede k prosazení jiných forem psaní data, kde už tečky nebudou vůbec. --ŠJů (diskuse) 10. 8. 2012, 12:28 (UTC)

Schémata hromadné dopravy[editovat zdroj]

Kdosi neregistrovaný (možná jste to byl Vy a nevšiml jste si, že nejste přihlášen) použil Vaše obrázky v článku Linková doprava. Protože jsem tato schémata z článku odstranil a dotyčnému uživateli v diskusi vysvětluji své námitky vůči Vámi vytvořeným schématům, považuji za vhodné upozornit na tuto diskusi i Vás. --ŠJů (diskuse) 10. 8. 2012, 12:21 (UTC)

Já se hlásím jen jen k tomu grafu a rád bych ho tam nechal byť nějak upravil či uvedl dva (zákon a skutečnost), aby i ŠJů s ním souhlasil - více v diskusi 193.179.44.131 Robert Koblížek 10. 8. 2012, 14:02 (UTC)

Strakapoud[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Strakapoud velký, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Packa (diskuse) 22. 11. 2012, 20:57 (UTC)

Hm, zkompiloval jsem informace asi ze 3 zdrojů + mé vlastní šetření, aby vznikl přehledný a hlavně kompletní text k problematice, což bych od Wikipedie očekával. Pokud to wikipedie není, ale má to být jen rozcestník ke stránkám, kde je uživatel nucen informace vyzobávat, tak jsem to špatně pochopil, ale takovouhle wikipedii asi nepotřebuju ... to umí lépe třeba Google. Robert Koblížek 3. 10. 2014, 11:04 (UTC)

Dřevokazné houby[editovat zdroj]

Zdravím, mám dvě věci, žádné komentáře do článku samozřejmě nepatří, pominu li odkaz do enwiki, což se tu také moc nepropaguje (a platí to pro všechny jazykové verze) a druhá: Proč by nešlo vytvořit dřevomorka domácí, článek zamčený není, což by byl nesmysl, pouze byl mazán pro prokázané podezření z porušení autorských práv (to lze vidět v historii). Naopak, byli bychom velice rádi, kdyby tu článek byl, a samozřejmě nejenom tenhle-- Horst (diskuse) 14. 9. 2014, 08:34 (UTC)

Tak ho prosím vytvořte! Já na to nemám. Zkoušel vytvořit stránku o strakapoudovi, docela jsem si s tím vyhrál, první verzi smazali, že se podobá nějaké stránce, druhou, že nemá encyklopedický charakter a třetí, že je moc stručná... ): já mám i jiné věci na práci než pořád dokola dělat jednu stránku na wikipedii, kterou nějaký pitomec pak rázem smaže, místo aby ji udělal lépe. Jo, něco shodit, to umí každý, ale udělat něco lépe, to se pánům nechce... takže prosím vytvořte tu dřevomorku, nebo tam nechte ty komentáře ... nebo jděte do háje s českou wikipedií. Robert Koblížek 3. 10. 2014, 11:13 (UTC)

Sedma - strana pro Slatiňany, Škrovád, Trpišov, Kunčí, Presy, Podhůru a Kochánovice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Sedma - strana pro Slatiňany, Škrovád, Trpišov, Kunčí, Presy, Podhůru a Kochánovice. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Martin Urbanec (diskuse) 29. 9. 2018, 21:10 (CEST)Odpovědět

PS: Mimochodem, shrnutí editace můžete psát klidně česky ;). --Martin Urbanec (diskuse) 29. 9. 2018, 21:10 (CEST)Odpovědět

Dobrý den, prosím, vyhněte se se formulacím typu „Sedma skončila s významným počtem zastupitelů“. To je subjektivní formulace. Buďto je třeba konkrétně napsat, kolik zastupitelů (ideálně z kolika) měla, anebo je třeba tuto informaci vynechat. Děkuji za pochopení. S pozdravem, --Martin Urbanec (diskuse) 29. 9. 2018, 21:41 (CEST)Odpovědět

Universum (časopis)[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Universum (časopis). Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --David V. (diskuse) 14. 12. 2019, 19:55 (CET)Odpovědět

Hydroenergetický potenciál[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Hydroenergetický potenciál, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://www.cez.cz/edee/content/file/static/encyklopedie/vykladovy-slovnik-energetiky/hesla/hydroen_potenc.html

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--David V. (diskuse) 7. 8. 2020, 09:14 (CEST)Odpovědět