Diskuse s wikipedistou:Radouch

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 7 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie

Wikipedista diskuse:Radouch/Archív Wikipedista diskuse:Radouch/Archív2

Blokování Víta Zvánovce[editovat zdroj]

Souhlasím se zablokováním a nesouhlasím s Berenovým zdůvodněním, protože není možné, aby Vít Zvánovec dával hlasovat o odebrání práv správce každému, kdo ho nechá zablokovat. Myslím si, že Vít Zvánovec měl být blokován už dříve, než tak učinil Che. Je vidět, že jediné, o co mu jde, je zbavit českou wikipedii kvalitních wikipedistů [1]. Kotec 14:10, 3. 2. 2006 (UTC)

Já vím, že nemá valný smysl reagovat na svůj vlastní příspěvek, ale přece jen mi to nedá. Myslím, že odcházet z wikipedie a žádat o zbavení funkce správce je přesně to, co Vít Zvánovec chce (klesá síla argumentace komunity, spor se protahuje a rozplizává a Vít Zvánovec získává moc). Navíc se obávám, že v současné situaci, kdy na wikipedii přibývají nekvalitní články a pahýly o kdejaké ("urážka vesnice") ve Francii, je pokles počtu správců a aktivních wikipedistů nejen nežádoucí, ale doslova smrtící. Kotec 15:24, 3. 2. 2006 (UTC)

Souhlasím s Kotcem že právě o to Zvánovcovi jde a myslím si, že byste mu tu radost neměl dělat.--Zp 15:56, 3. 2. 2006 (UTC)

Děkuji za reakce. Snad bych jen poprosil o trpělivost: pokusím se nejpozději do pondělí (rád bych dnes, ale opravdu nevím, zda to zvládnu) napsat k věci obsáhlejší vyjádření. Souhlasím s tím, že právě o to (tedy o to co píšete, ne o mé obsáhlejší vyjádření) Vítu Zvánovcovi jde (všimněte si, jak důsledně dodržuji rozhodnutí Arbkomu o správných označeních wikipedistů a jak je dodržuje za přihlížení Arbkomu Vít Zvánovec...) a radost mu dělám opravdu nerad; neodcházím však rozhodně kvůli němu. Opravdu bych teď nerad psal v rychlosti podrobnější vysvětlení, už proto, že by nějaké unáhlené vyjádření mohlo mít další neblahé následky. --Radouch 16:03, 3. 2. 2006 (UTC)

Ještě prosba na správce[editovat zdroj]

Trochu jsem si naběhl, neuvědomil jsem si, že se nedostanu ke své stránce, protože už nejsem správce, i když jsem zamkl já sám v obraně před různými urážkami. Mohl by ji prosím některý správce odemknout, abych mohl věci zarchivovat? --Radouch 16:07, 3. 2. 2006 (UTC)

skříňokostlivec :-)[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 01:32, 17. 2. 2006 (UTC)

Tak to se na tebe s důvěrou obrátím :-) Každopádně obrázek je "now commons", viz: commons:Image:European_parliament.jpg. Další věc je, že na en: mu hrozí smazání, viz: en:Image:European_parliament.jpg. Osobně bych doporučoval obrázek z cs: smazat a buď ho nahradit odkazem na ten na commons, anebo tam dát odkaz na nějaký obrázek budovy ve Štrasburku, která je zastoupena licenčně méně spornými obrázky, viz commons:European_Parliament. --Radouch 10:11, 18. 2. 2006 (UTC)

Mno, na en (a teď i na commons, kde byl popsaný jen jako "PD"), jsem ho ke smazání označil já, protože odkaz na sxc.hu, ze kterého údajně pocházel, poněkud nefunguje. Odsud jsem obrázek tedy smazal a v článku ho nahradil fotkou vnitřku bruselské budovy. --che 12:16, 18. 2. 2006 (UTC)

Mno, a na toto čo povieš?
Ale není mi upřímně řečeno moc jasné, co si počít s tím Qbikaris must be notified and credited when using the photo for any public work. Té fotky je škoda, ale nevím, nakolik je tohle použitelné ve wikipedii či na commons. --Radouch 13:26, 18. 2. 2006 (UTC)

Ve Wikipedii podle mě lze, i když na to není šablona. Je to IMHO dostatečně svobodné. Na commons to ale jistě nevezmou. --Egg 13:31, 18. 2. 2006 (UTC)

Na nalezení na sxc.hu říkám díky. Licenci jsem doplnil na commons i na en, myslím že svobodné by to být mohlo, na commons si to kdyžtak přeberou a sundají. --che 13:54, 18. 2. 2006 (UTC)

Kostlivci: Image:Litva-mapa.png, Image:Lotyšsko-mapa.png --Zirland 16:17, 23. 5. 2006 (UTC)

Ech, kletě. Nevím teď, jak to správně označit, tak to prosím zkus nějak označkovat ty: oba obrázky jsou zdroj CIA (viz en:Image:Lg-map.gif a en:Image:Lh-map.png, počeštění je moje práce, licence z mé strany dejme tomu PD. --Radouch 09:50, 24. 5. 2006 (UTC)

Opouštíš nás?[editovat zdroj]

Znamená tvůj přesun mezi bývalé Wikipedisty, že nás na dobro opouštíš? :o(( --Zirland 08:33, 20. 3. 2006 (UTC)

Ale to jsem vás přece opustil už dávno, jen jsem si vybavil, že bych to měl zaznamenat i na oné stránce. Občas na cs: mrknu a podle toho, že a) arbitrážní komise zřejmě nadále hodlá protahovat arbitráže do nekonečna a žádný masový odpor se proti tomu nezdvihl a b) urážky jiných wikipedistů mimo wikipedii nejsou považovány za závažný prohřešek, tak o návratu ani přibližně neuvažuji. Taky je mi to líto, ale myslím, že si díky mé nepřítomnosti zde si obě strany (já i cs:) ušetří spoustu nervů. A jiné zábavy tu myslím máte dost. :-) --Radouch 08:37, 20. 3. 2006 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. — Timichal • 17:22, 18. 7. 2006

Pro mně:
Ech, tak vidím, že už se nemusím snažit (obrázky jsou smazány, sotva jsem se tím začal zabývat). Škoda to ale není (OSN se vyřešilo, Ostra brama má zřejmě nejasnou licenci, viz odkazy výše, a tohohle Usámu už asi z en: smazali). Dovolím si ale dvě poznámky:
  1. Šablona Nolicence ukazuje současné datum, nikoli datum vložení šablony (srovnej Soubor:Charmbracelet.jpg a [2])
  2. Týdenní lhůta na vyřešení problémů s licencí u obrázků vložených před dvěma lety je myslím hodně velký nesmysl. Viz ostatně Šablona diskuse:Nolicence. --Radouch 08:59, 8. 8. 2006 (UTC)

K diskusi česko vs česká republika na Beovulfově diskusní stránce[editovat zdroj]

Vážený kolego, všiml jsem si, že to řadě lidí ještě nedošlo, ale termín "České království" je a byl historickým oficiálním názvem Čech, zatímco soustátí Čech, Moravy, Slezska a obou Lužic se označovalo jako Země koruny české. Termín Země koruny české pak znamená "Země jimž vládl král Čech", jenž byl mimojiné většinou také markrabím moravským, vévodou slezským atd... --Kirk 22:22, 10. 12. 2006 (UTC)

Už jsem úplně zapomněl, o co šlo, ale už jsem to zjistil. A díky za ponaučení, máte samozřejmě pravdu. --Radouch 10:50, 14. 12. 2006 (UTC)

upřesnění informací o obrázku[editovat zdroj]

Ahoj, chtělo by to upřesnit informace o obrázku Image:Dejmal01.jpg. Předpokládám, že jsi autorem fotky - která nepochází z ekolistu, protože tam je v mnohem menším rozlišení - takže jako zdroj prosím uveď vlastní fotka (own work) a ekolist se může uvést až do kolonky "Author" (pokud je ekolist.cz nutné uvádět). Díky. --snek01 9. 11. 2008, 21:40 (UTC)

Zdar, chvilku mi trvalo, než jsem to pochopil, ale už to asi chápu (snad, doufám). Pokusím se to upravit. Ekolist.cz je nutno uvádět z toho důvodu, že je to "služební" fotka, ne moje soukromá vyfocená ve volném čase. --Radouch 10. 11. 2008, 08:15 (UTC)

Znovuotevření žádosti o arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z)[editovat zdroj]

Vážený kolego, jako arbitr - zpravodaj Vás informuji jako stranu sporu, že byla znovu otevřena arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z) [[3]].--Yopie 6. 4. 2009, 20:53 (UTC)

Děkuji za informaci. Coby ex-wikipedista se pochopitelně nezúčastním. Čistě soukromě soudím, že wikipedii, jejíž komunita trpí tak zoufalým nedostatkem předvídavosti, nepomůže ani svěcená voda, natož arbitráž... --Radouch 7. 4. 2009, 06:41 (UTC)

Angoulême (literární postava)[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Angoulême (literární postava). Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jklamo 24. 6. 2009, 00:39 (UTC)

No, článek se z důvodu mé záměrné nečinnosti na cswiki ozdrojovat nepokusím, leč: článek vznikl, jak jsem zjistil pohledem do historie, oddělením od Angoulême. Na samostatný článek to dost možná není, nejspíš by si to zasloužilo například nějaký odstaveček v Sága o zaklínači. Nicméně pokud budou delecionisté šťastnější, když bude cswiki obsahovat o něco méně smysluplných informací, ať si to klidně smažou. --Radouch 24. 6. 2009, 06:11 (UTC)
Začlenil bych to. Ale v článku Sága o zaklínači není o této postavě ani slovo, takže není kam ji začlenit.
Těžko říct, zda je to bez zdrojů smysluplná informace. Miraceti 24. 6. 2009, 06:49 (UTC)

Pozvánka na oslavu 15. narozenin české Wikipedie[editovat zdroj]

Dobrý den, jak se daří? Rád bych vás pozval na oslavu 15. narozenin české Wikipedie, která se bude konat 3. května 2017 v kanceláři Wikimedia Česká republika ve Slovenské 21 v Praze-Vinohradech. Zvu vás, protože bychom rádi na jednom místě shromáždili co nejvíce bývalých i současných správců české Wikipedie (akce je však samozřejmě i pro nesprávce a dokonce i pro ty, kteří jen Wikipedii podporují, ale nikdy ji pořádně needitovali). Program je na stránce akce, ale stále se na něm pracuje a Vaše náměty a nápady si rád přečtu na diskuzi k akci.

Pokud máte zájem, prosím připište se do seznamu na stránce akce. Pokud o akci nemáte zájem, nejlépe uděláte, když odstraníte svoje jméno ze seznamu správců, který jsme připravili na stránce akce. Následně už vás nebudeme kontaktovat. Díky a těším se na shledání, --Martin Urbanec (diskuse) 16. 2. 2017, 15:23 (CET)Odpovědět