Diskuse s wikipedistou:Pajast

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Nevadí mi, pokud mi budete TYKAT.

Potom ale budu tykat i já Vám.

Archiv diskusí

Marie Terezie[editovat zdroj]

Zdravím a vyzývám vás aby jste zdůvodnil svoje osočení, že Marie Terezie používala titul císařovny protiprávně v diskusi k ní samé (klidně to berte jako pokračování toho co bylo u turka). Děkuji za vyřízení a omlouvám se za zaneřádění čisté diskuzní stránky --marv1N 20:30, 2. 4. 2008 (UTC)

Prosba o dvě hesla na Wikislovníku[editovat zdroj]

Ahoj, koukám, že norština je už téměř nejlepším článkem. Tak mě napadlo jestli bys nemohl na Wikislovníku založit hesla bokmål a nynorsk? Byl bych ti moc vděčen. :) --Reaperman 10:11, 9. 4. 2008 (UTC)

Což o to, klidně to udělám. Ale mám problém s tím, jak správně skloňovat nynorsk. Proto se i ve shodě Berkovem v textu tomuto názvu vyhýbám a používám místo toho české označení nová norština. S bokmålem problém není. --Pajast 10:27, 9. 4. 2008 (UTC)
Díky mnohokrát. --Reaperman 11:09, 9. 4. 2008 (UTC)

Wikivyznamenání za práci na článcích o literatuře (jazykovědě) („Medaile Karla Čapka“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za práci na článcích o literatuře („Medaile Karla Čapka“)

Milý Pajaste,
chtěl bych Ti udělit „medaili Karla Čapka“ za článek norština, který jsi dovedl až mezi Nejlepší články. Přeji mnoho dalších takových velmi kvalitních článků a hlavně pohodu na wikipedii a radost z dobře vykonané práce. Měj se pěkně, přeji pěkný podvečer; --Podzemnik 14:58, 9. 4. 2008 (UTC)

Děkuju! :-) --Pajast 17:40, 10. 4. 2008 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Vyznamenání za pomoc na článku Úhoř říční
Vyznamenání za pomoc na článku Úhoř říční

Ahoj, jako výraz díků za významnou pomoc při vzniku nového Nejlepšího článku Úhoř říční ti uděluji Wikivyznamenání druhého stupně, neboli Wikikytičku. --Reaperman 15:26, 13. 4. 2008 (UTC)

Upozornění[editovat zdroj]

Dobrý den, protože jste hlasoval ve věci sloučení článků o českých zemích, měl byste vědět o Wikipedie:Žádost o komentář/Ioannesovo slučování článků; podle mého názoru je to pokus obejít výsledky naší diskuse. Srdečně,--Ioannes Pragensis 15:34, 14. 4. 2008 (UTC)

Ano, už o tom vím. Napsal jsem tam už svůj názor. Myslím, že bychom měli dát Kirkovi prostor pro jeho názor. Ale to, co udělal, tedy jak to udělal, považuji za velmi nešťastné. Mám z toho pocit, že je to tak trochu uražená ješitnost Moraváka. Všiml jsem si, že se teď snažíte vnést více nezaujatého pohledu do článků o Moravě. :-) --Pajast 15:40, 14. 4. 2008 (UTC)
Omlouvám se, vidím, že jste se tam už vyjádřil. Jen tedy upozorňuji, že jsem tam připojil své stanovisko :-) Hezký den!--Ioannes Pragensis 15:38, 14. 4. 2008 (UTC)

Prosba s IPA na wikt[editovat zdroj]

Ahoj, na Wikislovníku se objevil dotaz na logo od Sebesty. Musím uznat, že úplně nechápu, v čem je problém, tak tě prosím, jestli by ses na to nemohl podívat. --Reaperman 10:00, 28. 5. 2008 (UTC)

Tak mu tam dejte ɔ místo o (vɪkɪslɔvɲiːk), ať má radost, i když podle mě jde o marginální problém. To, co napsal, je diskutabilní, ale pouštět se s ním do diskuse se mi nechce, protože nejsem lingvista, o věc jsem se zajímal jen jako amatér. Prostě Moraváci mají zavřenější o, my v Čechách otevřenější ɔ. Standardní výslovnost kolísá někde mezi. Fonetici to taky nemají sjednocené. --Pajast 10:56, 28. 5. 2008 (UTC)

Uvolnění[editovat zdroj]

Zdravím, mohl by jsi se kouknout sem: http://beta.wikiversity.org/wiki/User_talk:Pajast. Děkuji.--Juan de Vojníkov 15:25, 28. 5. 2008 (UTC)

Rubén Serrano[editovat zdroj]

Prosím zvažte změnu svého názoru u hlasování o smazání článku Rubén Serrano. I ze španělské Wikipedie byl tento španělský autor smazán jako nevýznamný, ostatní jazykové verze tento multispam postupně mažou také. Skutečně se nedomnívám, že by pro českou Wikipedii byl dostatečně významný a že tato významnost je v článku podložena nezávislými zdroji. --Ragimiri 10:39, 3. 6. 2008 (UTC)

Československá republika[editovat zdroj]

Teď budu reagovat na Váš revert v R-U. Za prvé vlajka byla naprosto korektní a ta současná, která tam je, je anachronismus (Československá republika tu červenobílou používala až do roku 1920). Za druhé,to že první republika není název je sice hezké, ale bohužel nám tamta šablona neumožňuje vkládat odkazy maskované, takže je nutné tam dát odkrytý odkaz, takže tam nelze vložit něco jako Československá republika, což by bylo nejideálnější.

Zrovna dnes jsem chtěl navrhnout jiné řešení řešení v této oblasti, která je pro neznalého člověka honě zmatečná, ale mám se do toho vůbec pouštět, když se mi dostává takovéhoto nepochopení? --marv1N 17:35, 6. 6. 2008 (UTC)

Wikikitička[editovat zdroj]

Ahoj, dovol mi abych ti udělil tuto Wikikitičku za odvedenou práci na článku Osmero. Jistě bylo prospěšné, že sis článek přečetl a nebál se své připomínky napsat již v Primární diskusi nominace, tak by to jistě mělo vypadat. :-) --Juan de Vojníkov 07:02, 7. 6. 2008 (UTC)

Váš přesun jsem revertoval. Kostel sv. Bartoloměje v Plzni je od roku 1993 katedrálou. Všechny katedrální kostely se na české wikipedii pojmenovávají jako katedrála, ne kostel (je to věcně správněnjší a odpovídá to běžnému úzu i mimo wikipedii). Na rozcestnících se zasvěcením kostelů se samozřejmě uvádějí a to jako katedrály (odpovídá to faktickému stavu i jejich významu). Nevím, co jste myslel poznámkou sjednocení názvů, ve skutečnosti jste porušil už více než rok trvající úzus a přesunul článek na méně vhodný název. --Cinik 17:47, 16. 6. 2008 (UTC)

OK, mně je úplně jedno, jestli to nazýváte katedrálou nebo nějak jinak. Ale považuji za chybu, že v názvu článku není uvedeno město, v tomto případě Plzeň. Někdy se, i když chybně, jako katedrála sv. Bartoloměje uvádějí i jiné kostely, např. v Kolíně (stačí progůglovat). Pak je název článku neúplný. --Pajast 14:23, 17. 6. 2008 (UTC)

Jelikož jsme česká wikipedie, vzali jsme české katedrály jako primární, rozlišovače se přidávají k zahraničním. --Cinik 17:42, 17. 6. 2008 (UTC)

Zdravím, proč jste v tomto článku nahradil slovesa musí za musejí? --Ragimiri 20. 7. 2008, 22:01 (UTC)

Tvary musejí i musí v množném čísle 3. osoby jsou oba správné. Viz např. Slovník spisovné češtiny. Nicméně delší tvary, které jsou odlišné od jednotného čísla, považuji za vhodnější/výhodnější z hlediska jednoznačnosti daného vyjádření, to nejen u tohoto slovesa (viz např. vracejí/vrací). Když už jsem opravoval gramatické chyby, tak jsem změnil i tohle. --Pajast 21. 7. 2008, 09:55 (UTC)

Jste mě vylekal, nikdy jsem musejí nepoužíval, vždy jsem psal musí, tak jsem se bál, že jsem dělal chybu. Jsem rád, že ne. :) --Ragimiri 21. 7. 2008, 11:27 (UTC)

Šablona pro léčivé přípravky[editovat zdroj]

Zdravím, myslím, že vzhledem k diskuzi o článku Modafen by bylo dobré, kdyby se udělala nějaká šablona na toto téma. Pokud se toho ujmeš, budu ji bezvýhradně používat. Myslím, že články o běžně dostupných lécích jsou potřeba, pokud sám děláš v lékárně, víš, o čem mluvím :-) --Lobubo 23. 7. 2008, 13:54 (UTC)

Napsal jsem návrh doporučení. Očekávám diskusi. --Pajast 24. 7. 2008, 08:11 (UTC)

Vím, že je to poměrně neencyklopedické, ale myslím, že když vyhledávání na PubMedu je součástí článku na anglické Wiki (i přes připomínky), je to vhodné ponechat i v české. Navíc většina lidí nehledá informace o PubMedu z jiného důvodu, než právě aby zjistili, jak se vyhledává. Jinak chápu, že příklady natahují pravidla asi až na hranici únostnosti, nicméně pravidla jsou od toho, aby byla porušována, ne? ;) --Formol 24. 7. 2008, 08:51 (UTC)

Diskuse byla přesunuta k příslušnému článku. --Pajast 24. 7. 2008, 10:46 (UTC)


Nepatrně jsem upravil tvůj článek o injekcích. Vím, že se zajímáš farmacií, tak by mě zajímal tvůj názor. --Darios 6. 11. 2009, 06:46 (UTC)Darios

Pavle, nemohl jsem si nevšimnout, že jsi zde velký odborník švédský. Prosím, mohl by jsi doplnit IPA nebo i počeštělou výslovnost k příjmení Kjellberg v hesle Oscar Kjellberg? díky aleš/ALu 6. 11. 2010, 20:14 (UTC)