Diskuse s wikipedistou:MIGORMCZ

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu
Archivy
Archivy

SOR ICN 12[editovat zdroj]

Zdravím. Ďakujem za toto vrátenie v článku SOR ICN 12. Túto ifnormáciu som nejako prehliadol. Gateshebe (diskuse) 16. 1. 2023, 11:09 (CET)Odpovědět

@Gateshebe: Není zač, nějakou tu chybku občas udělá každý. --MIGORMCZ (diskuze) 16. 1. 2023, 11:25 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Wikipedista I. třídy[editovat zdroj]

@V0lkanic: Díky. --MIGORMCZ (diskuze) 16. 5. 2023, 11:21 (CEST)Odpovědět

Editaton v Českém rozhlase Olomouc[editovat zdroj]

--V0lkanic (diskuse) 22. 5. 2023, 22:04 (CEST)Odpovědět

Bedřich Ladislav Lašek[editovat zdroj]

doplnil jsem zdroj k datu jeho úmrtí, ale šlo to dohledat v odkazech -- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Martin wolf (diskusepříspěvky)

Nově otevřený Wikiklub v Brně[editovat zdroj]

Pozvání rozeslal --janbery (diskuse) 12. 9. 2023, 15:44 (CEST)Odpovědět

Správce[editovat zdroj]

Ahoj, moc ti gratuluji k získání práv správce (vidíš, ani to snad nebolelo. ;-)) Těším se na spolupráci, s dalšími správci se ti určitě budeme snažit být nápomocni. Hodně zdaru! — Draceane diskusepříspěvky 16. 11. 2023, 22:04 (CET)Odpovědět

@Draceane: Děkuji za gratulaci i nabídku pomoci. Správcovskou činnost budu vykonávat podle mého nejlepšího vědomí a svědomí. No a už jsem rovnou začal --MIGORMCZ (diskuze) 16. 11. 2023, 22:11 (CET)Odpovědět
Vítej v klanu, brachu. :-) OJJ, Diskuse 16. 11. 2023, 22:16 (CET)Odpovědět
Gratuluji k úspěchu – 100% se zas tak často nevidí. Kdybych mohl s čímkoli pomoci, neváhej se kdykoliv ozvat. Zdraví, --Martin Urbanec (diskuse) 18. 11. 2023, 20:41 (CET)Odpovědět
Díky, těch 100 % mě až děsí. Čekal jsem alespoň nějakou míru nesouhlasu, protože splnit při správcování požadavky všech je nemožné. Rovněž děkuji za nabídku pomoci, na nějaký dotaz nejspíš časem dojde. --MIGORMCZ (diskuze) 19. 11. 2023, 11:52 (CET)Odpovědět

Vyznamenání za účast v soutěži Czech Wiki Photo 2023[editovat zdroj]

Krásný den,

s radostí Vám uděluji toto uživatelské vyznamenání za účast ve fotografické soutěži Czech Wiki Photo 2023. Zasloužíte si ho. Díky, že usilujete o doplnění kvalitních fotek na Wikipedia Commons, a že věnujete svůj volný čas focení a následnému sdílení obrázků s ostatními. Má to smysl.

Do soutěže se zapojilo 200 fotografů a bylo nahráno přes 500 fotografií. V současné době porota fotografie hodnotí a vybírá ty nejlepší. Výsledky soutěže budou zveřejněny na vernisáži 19. ledna 2024, která se uskuteční v prostorách Kampusu Hybernská. Vernisáž bude doplněná GLAM diskusí a slam poetry vystoupením. Na vernisáž jste samozřejmě zváni, vstupné je dobrovolné.

Toto vyznamenání si můžete vystavit na své uživatelské stránce vložením šablony {{User Czech Wiki Photo|2023}}.

Děkuji za Vaše fotky.

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 27. 11. 2023, 16:13 (CET)Odpovědět

"Geokeš" na Marsu[editovat zdroj]

Zdravím,

na stránku Perseverance jsi psal ohledně geokeše. Chtěl jsem se Tě zeptat, jestli by ses mohl podívat na to, co jsem tam doplnil, a také na zmínku o "geokeši" na Marsu v úvodu. Nějak se v těch termínech geokeš a trackovatelný předmět nevyznám.

Díky moc. --ČsrVK (diskuse) 8. 12. 2023, 20:01 (CET)Odpovědět

@ČsrVK: Ahoj, ten odstavec jsem lehce poupravil, úvod je v pořádku. Rozdíl mezi keší a trackovatelným předmětem je následující: Keš musí kačer (lovec) fyzicky navštívit a zapsat se do logbooku (což je typicky nějaký sešit či smotaný papír), u pár specifických typů keší musí poslat fotku, která doloží jeho návštěvu. Trackovatelný předmět se pak loguje pouze virtuálně pomocí kódu, který je na něm umístěn a není nikde jinde zveřejněn. Kód se může nacházet na spoustě věcí (nějaká drobnost, která putuje z keše do keše; nálepka na autě či nášivka na tričku; atd.). Na Perseverance je umístěn takový kód a trackovatelný předmět je tak celý rover. Keš na něj umístit nešla, protože se nepředpokládá, že by se v brzké budoucnosti na Mars mohli dostat kačeři. Oproti tomu na ISS se přicestovat dá, takže tam je fyzická keš ve formě krabičky se zápisníkem. Snad jsem odpověděl srozumitelně. --MIGORMCZ (diskuze) 8. 12. 2023, 23:36 (CET)Odpovědět
Díky moc, bylo to srozumitelné :-). --ČsrVK (diskuse) 9. 12. 2023, 10:16 (CET)Odpovědět

Zveme Vás na vernisáž soutěže Czech Wiki Photo 2023[editovat zdroj]

Dobrý den,

jménem spolku Wikimedia Česká republika Vás zvu na vernisáž nejlepších fotografií Czech Wiki Photo 2023. Ta se uskuteční 19. ledna 2024 v prostorech Kampusu Hybernská (mapa) od 18:00. Na místě vyhlásíme i oficiální výsledky soutěže – letos to porota opravdu neměla lehké! Více informaci o vernisáži a dalším programu naleznete v popisu události.

Budeme se na Vás těšit.

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 4. 1. 2024, 14:26 (CET)Odpovědět

P.S. Pokud se nemůžete zúčastnit, tak se výsledky soutěže dozvíte na stránkách CWP 2023, kde budou po vyhlášení zveřejněny.

Pozvánka k diskusi a do soutěže Wiki Loves Folklore[editovat zdroj]

Dobrý den,

spolek Wikimedia ČR plánuje uspořádat další fotografickou soutěž, která bude probíhat od 26. února do 7. dubna 2024. Na základě vaší účasti v některé z předchozích fotografických soutěží bychom Vás chtěli vyzvat k zapojení do diskuse o tématu soutěže. Budeme moc rádi vaše tipy a názory, které z navrhovaných témat Vám přijde nejlepší, a které by Vás bavilo fotit.

Zapojte se do diskuse o tématu soutěžte

Dále bychom vás chtěli informovat, že až do 31. března 2024 se můžete zapojit do mezinárodní soutěže Wiki Loves Foklore. Do soutěže lze přihlásit i fotky pořízené v minulých letech, důležité je datum nahrání na Commons. Více o soutěži nalezenete na stránkách soutěže.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 12. 2. 2024, 19:22 (CET)Odpovědět

Pozvánka do Mikrosoutěže Ohrožené stavby[editovat zdroj]

Dobrý den,

Na základě Vaší účasti v některé z fotografických soutěží bychom Vás chtěli pozvat do Mikrosoutěže Ohrožené stavby, která právě začala! Jedná se o fotografickou soutěž zaměřenou na focení budov, kterým hrozí demolice z důvodu zanedbané údržby nebo změny v územních plánech.

Do soutěže lze přihlásit až pět fotografií. Pro dva vítěze máme připravené hodnotné ceny. Každý, kdo se zapojí od nás dostane virtuální „medaili“ (Uživatelské vyznamenání vytvořené právě pro tuto událost.). Soutěž potrvá až do 7. dubna, více informací včetně pravidel naleznete na stránce Mikrosoutěž Ohrožené stavby.

S přáním dobrého světla,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 28. 2. 2024, 18:53 (CET)Odpovědět

Blahopřání[editovat zdroj]

Ahoj, ještě dodatečně ti přeji všechno nejlepší k tvým 10. wikinarozeninám! Připomněli jsme si je i s ostatními na minulém brněnském wikisrazu, snad se i tobě podaří zase jednou mezi nás zavítat. S pozdravem Blahma (diskuse) 20. 3. 2024, 14:28 (CET)Odpovědět

Dotazník ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Vážená fotografko, vážený fotografe,

na základě vaší účasti v některé z fotografických aktivit pořádaných spolkem Wikimedia Česká republika vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají fotografické projekty v následujících třech letech ubírat.

Dotazník se skládá ze 6 otázek a jeho vyplnění by nemělo zabrat více než 5 minut.

S pozdravem,

--Richard Sekerak (WMCZ) (diskuse) 18. 4. 2024, 19:09 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět