Diskuse s wikipedistou:Lopaka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám Vás ve Wikipedii. Je to trochu se zpožděním, ale lépe pozdě než nikdy. Ze seznamu Vašich příspěvků vím, že jste tu byl už v listopadu, ale nějak jste proklouzl naší pozornosti ;). Doufám, že i Vaše příspěvky pomůžou české Wikipedii, aby se trochu vyrovnala svým větším sestrám. Nápovědu jste už asi prostudoval, tak ani nevím, co bych Vám poradila. Hudba mě docela zajímá, tak si o ní ráda něco přečtu. --Karakal 10:46, 21. 1. 2005 (UTC)

Odpověď na dotaz či komentář[editovat zdroj]

Odpovídám na Váš příspěvek na diskusi Víta Zvánovce. Zvláště na dotaz: "Mimochodem, udivujeme mne, že zde nikomu nedošlo, že diskuze je nepřirozená také proto, kde se vede. To nikoho nenapadlo zajít si sednout do hospody a vyřešit to tváří v tvář?". Napadlo a schůzka se uskutečnila 19. ledna večer a mnoho věcí jsme si vyříkali, takže není třeba reagovat na to, co bylo napsáno do 19. ledna 2005 včetně. Část výsledků jednání zoči voči (ako hovoria bratia Slováci), je na Pod_reálnou_lípou a část také na mé diskusní stránce. Co bylo před 20. lednem, bych tedy už teďkonc nerozdmýchával, protože je to do značné míry obsolete (ako hovoria bratia Angličania). --Luděk 18:50, 24. 1. 2005 (UTC)

Rozumím, o reálné lípě vím, ale nevěděl jsem, kdo se účastnil a jak to dopadlo. Mrknu se na výsledky.....
Takže děkuji za informaci. Ale to nebylo vše.
Vyjádřit k tomu, co jsem si přečetl na zdejších diskuzích jsem se ale musel a chtěl, protože jsem nevěřil, když jsem je četl. Otázka je, jestli by se to upozornění !obsolete! nemělo do diskuzí vložit, aby někdo nenaletěl podobně jako já. Ale apel na posezení v hospodě nebyl jedinou součástí článku. Všeobecný formalizmus a brusičství, to je dojem, který mám z české wikipedie. Obsah uniká a pro nováčka vytvářejí diksutéři neproniknutelnou džungli různě propojených flame warů, které jsou zcela zbytečné. Ale jsou tak rozsáhlé, že by téměř stálo za to je smazat. Jediný argument je snad jakési memento, pomník.
Shrnuto, už je mi jasno ohledně lípy, moje výhrada k formalismu stále trvá, příště nemusí jít o pravopis, ale třeba o to jak dělat tabulky.
Ve chvíli, kdy se člověk chce zorientovat na české wiki a zjistit, jací jsou tu lidé, jakou mají představu a jak funguje spolupráce, tedy když sem s těmito úmysly někdo přijde, jediné co nalezne bude nepředstavitelný objem fanatických debat převážně o pravopisu. To nepůsobí vůbec dobře.
--Lopaka 19:22, 24. 1. 2005 (UTC)

Potřeboval bych vědět jednu editační maličkost. Jak mohu dělat odstavec jenom jako zalomení konce řádku, aniž bych vkládal prázdnou řádku? Při členění textu by to občas pomohlo, na některých místech se nedají dělat prázdné řádky, text by vypadal jako žebřík...:-) Děkuji za odpověď --Lopaka 12:18, 23. 6. 2005 (UTC)

Nad tím si už taky hodně dlouho lámu hlavu.
Zatím to obcházím pomocí <br />
--Li-sung 12:21, 23. 6. 2005 (UTC)
Nevím, jestli jsem přesně pochopil problém, ale asi stačí dát značku <br>. Viz Nápověda:Jak editovat stránku. --Luděk 12:24, 23. 6. 2005 (UTC)

Chyba v přihlášení[editovat zdroj]

potřebuji poradit. Provedl jsem před pár minutami edit stánky Karl Marx, ale nějak jsem se zpoměl přihlásit. Dělá mi to dost nepořádek v tom, co jsem udělal a neudělal. Bylo by hodně obtížné zařídit to nějak, aby byl edit připsán mému oficiálnímu účtu a nejen ip adrese? --Lopaka 16:54, 14. 7. 2005 (UTC)

Ano. Měla k tomu sloužit en:Wikipedia:Changing attribution for an edit, ale žádný developer (kteří jako jediní mají možnost to v databázi změnit, a z cs: to není nikdo) to nedělá. --Malý·čtenář 09:59, 15. 7. 2005 (UTC)
Čili odpověď je NE a ne ANO. Stalo se mi to někdy v červnu minulého roku, žádal jsem o to, a dodnes nic, pokud vím, tak toho nechali i oficiálně. Klidně si kolego ty články připište na svou stránku, když nikdo neprotestuje, tak bude Vaše. -jkb- 13:49, 26. 8. 2005 (UTC)

Diskuse - WikiLáska[editovat zdroj]

Pane kolego, podívejte se na vysvětlení, nejde o pravidlo, ale o nepovinnou nadstavbu etikety. Wikipedie_diskuse:WikiLáska#Vysvětlení

S přátelským pozdravem a s WikiLáskou --Jan Pospíšil 13:44, 26. 8. 2005 (UTC)

Bollman - Bollmann[editovat zdroj]

Nzadar. Bollmanna jste opravil, já toho špatnýho už taky smazal, ale všiml jsem si, že tam stále odkzuje Vaše stránka (asi něco jako seznam článků). Opravte si to, je to červené, páč Bollmana s jedním n jsem smazal. Zdar, -jkb- 20:38, 26. 8. 2005 (UTC)

Opraveno. Díky za upozornění! --Lopaka 20:49, 26. 8. 2005 (UTC)


Parní elektrárna[editovat zdroj]

viz Diskuse:Parní elektrárna Petr.adamek 11:02, 6. 9. 2005 (UTC)

Herbert Spencer[editovat zdroj]

Dobry den, v seznamu vasich pripravovanych clanku jsem nasel Herberta Spencera, tudiz oznamuji, ze jsem vcera svou zakladni verzi tohoto clanku do Wikipedie vlozil. Snad tak predejdu zbytecne praci jednoho z nas :) --Ripclaw 17:33, 7. 1. 2006 (UTC)