Diskuse s wikipedistou:Limojoe\archiv08

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Blahma v tématu „Pozvánka na dubnový brněnský wikisraz

The Signpost: 21 May 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 28 May 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Arbitrážní výbor[editovat zdroj]

Hezký den, Limojoe, vzhledem k bohatým zkušenostem s Wikipedií, k uvolnění z čela spolku a následnému oživení editační činnosti si dovoluji dát ke zvážení kandidaturu do Arbitrážního výboru, prozatím alespoň v doplňovacích volbách. S úctou --Bazi (diskuse) 1. 6. 2014, 14:42 (UTC)

Děkuji za nabídku, která mi mírně lichotí, ale při zvážení všech okolností převažují zápory nad klady, a proto patrně se ani nebudu snažit o kandidaturu. --Limojoe (diskuse) 9. 6. 2014, 23:53 (UTC)

Cyklodružstvo[editovat zdroj]

Termín prvního tréningu stanoven. --Gampe (diskuse) 5. 6. 2014, 16:06 (UTC)

Červnový wikisraz[editovat zdroj]

--Bazi (diskuse) 6. 6. 2014, 08:21 (UTC)

Děkuji za pozvání, ale vprostřed týdne je pro mne velmi obtížné dorazit kamkoliv dále než 50 km od mého pracoviště/bydliště. --Limojoe (diskuse) 9. 6. 2014, 23:55 (UTC)

The Signpost: 04 June 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Pozvánka k nadcházejícímu wikisrazu[editovat zdroj]

--Aktron (|) 14. 6. 2014, 11:54 (UTC)

The Signpost: 11 June 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Díky za radu se slovníkem pro mozillu. Funguje to. --Hadonos (diskuse) 16. 6. 2014, 22:01 (UTC)

The Signpost: 18 June 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Ahoj, mám dvě výhrady:

  1. Používání bota bez příznaku
  2. Změna parametru zpět na nekonzistentní verzi (všechny ostatní šablony používající souřadnice mají parametry bez podtržítka) bez jakékoliv diskuse (takže v podstatě revert téměř devíti stovek článků po více jak půl roce). Není lepší opravit jednoho bota, než opravovat různé potenciální nástroje různých uživatelů? Zvlášť, když se dohodlo, že u infoboxů bude preferovaný název parametru bez podtržítka, a ty to teď zpětně zavádíš... JAn (diskuse) 27. 6. 2014, 05:37 (UTC)

JAn (diskuse) 27. 6. 2014, 05:37 (UTC)

Viz níže, autor bota nekomunikuje a bohužel nás ona puristická dohoda vyřadila dlouhodobě z funkčnosti na mezinárodní úrovni. A ano půl roku to bylo opravdu rozbité. Pokud se ti podaří přesvědčit autora bota, rád to revertnu do novější podoby. --Limojoe (diskuse) 28. 6. 2014, 21:37 (UTC)
Aniž bych se uměl vyjádřit k tomu, která z těchto dvou variant je lepší a jestli to nešlo řešit nějak jinak, tak jen připomínám, že Multichill celý ten asi rok nezareagoval na opakovaná oznámení o změně těchto parametrů, takže veškeré nástroje jeho databáze WLM nové parametry ignorovala (viz Commons:Commons:Monuments database/Unknown fields/monuments cz (cs)), takže ve statistikách jsme byli vedeni, jako kdybychom neměli osouřadnicované žádné památky, a nejspíš nefungovaly naše souřadnice ani v těch mobilních aplikacích atd. Takže pokud se nepodaří přimět Multichilla k nějaké normální komunikaci, tak můžeme být rádi, že Limojoeovy úpravy tento problém nyní vyřešily náhradním způsobem. (Mimochodem, JAne, ty jsi tu hromadnou změnu tehdy provedl také bez jakékoliv předchozí diskuse jak s námi, tak s Multichillem, a narušil jsi tím zase konzistenci formátu parametrů jak v rámci šablony Památky v Česku, tak především ve vztahu k mezinárodnímu kontextu nástrojů pro WLM, takže Limojoeovi asi nemáš co vyčítat. I pokud se něco dohodlo pro infoboxy, tak z toho ještě nevyplývá samo sebou, že to bude stejně platit i pro šablony použité v seznamech.) --ŠJů (diskuse) 28. 6. 2014, 00:27 (UTC)
Koukám, ono je to složitější. Původní parametry začínaly velkým písmenem, zatímco ty nové malým, takže nástroje WLM nefungují ani na tu Limojoeovu verzi. --ŠJů (diskuse) 28. 6. 2014, 18:37 (UTC)

P.S. nedokázal byste někdo z vás dohledat těch zbylých 30 výskytů parametru "Památkou_od_roku" a změnit ho na standardní parametr "Památkou_od" a zároveň upravit šablonu {{Datum}} tak, aby korektně zobrazovala neúplné datum anebo ho hlásila jako chybu? A nešel by najít ten jeden případ, kde je vyplněna zeměpisná délka, ale není vyplněna zeměpisná šířka? Pak už bude zbývat jen popasovat se s těmi anomáliemi seznamů na Karvinsku Frýdecko-Místecku, resp. přejmenovat matoucí parametr "obec" a půjde-li to, nějak naimportovat zbývající užitečné položky z MonumNetu. --ŠJů (diskuse) 28. 6. 2014, 00:27 (UTC)

Co presne se mysli anomaliemi? --Limojoe (diskuse) 30. 6. 2014, 11:11 (UTC)
Ten seznam založil Daniel Baránek už v srpnu 2011, tedy o rok dříve, než byly systematicky zakládány seznamy pro ostatní okresy. Původně měl podobu tabulky, pak jsi ho 25. 8. 2012 ty sám předělal do šablonové podoby, ale v jiném formátu, než v jakém jsi už o měsíc dříve tvořil nové seznamy. V celém okrese tam v položce Obec a Obec_název byla vyplněna skutečně obec (nikoliv sídelní útvar jako u ostatních okresů) a sídelní útvar byl vyplněn v položkách Obec_část a Obec_část_název, které se pochopitelně v seznamech nezobrazovaly. S nápravou jsem dlouho otálel, protože nebylo jasné, zda naopak ostatní okresy nebudeme opravovat podle vzoru frýdecko-místeckého okresu. Posledních necelých 300 případů jsem opravil ručně včera. Krom toho jsou položky v šabloně řazeny v jiném pořadí, ale to z technického hlediska už nevadí. Takže to už je víceméně vyřízené. --ŠJů (diskuse) 30. 6. 2014, 11:39 (UTC)
Památkou od opravím, písmeno zvětším, aby se to zfunkčnilo. Doplnění dalších parametrů (např. regid - kterým lze linkovat napřímo do monumentu i do druhé databáze) bych chtěl udělat v další vlně.--Limojoe (diskuse) 28. 6. 2014, 21:37 (UTC)
Jak ukazuje Commons:Commons:Monuments database/Unknown fields/monuments cz (cs), momentálně používáme čtyři formáty názvu těch parametrů: všechny kombinace s podržítkem a bez, s malým písmenem a s velkým. Vzhledem k Multichillovu stylu práce bude asi nutné vše vrátit do původního formátu (s velkým písmenem a podtržítky). Opravit to potom v naší šabloně, dokumentaci a dalších pomůckách by už neměl být problém. Jen by se měl ještě JAn vyjádřit, jestli použití původního formátu způsobí opravdu nějaký reálný problém, nebo jestli šlo čistě o jeho "estetickou" preferenci (přenášení zvyklostí z infoboxů). Ale ať je to jakkoliv, pořád bude jednodušší přimět JAna, aby si případně své boty přizpůsobil původnímu formátu, než přimět Multichilla, aby akceptoval ten JAnův formát. --ŠJů (diskuse) 30. 6. 2014, 11:39 (UTC)

The Signpost: 25 June 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Editační konflikt[editovat zdroj]

Ahoj. Prosím, Seznam kulturních památek v Jemnici zkus prohnat botem tak za půl hodinky ještě jednou. Já tam teď měl rozpracované rozsáhlejší změny, tak jsem editačním konfliktem tvoje úpravy potlačil, abych to mohl uložit. Ještě na tom budu chvilku pracovat. --ŠJů (diskuse) 1. 7. 2014, 19:10 (UTC)

Už můžeš. --ŠJů (diskuse) 1. 7. 2014, 20:03 (UTC)

Nadbytečné mezery[editovat zdroj]

Ahoj. Díky za opravu názvu parametrů pro zeměpisnou délku a zeměpísnou šířku.

Namátkou jsem se podíval, co vlastně dělá LimojoeBot, když editaci popisuje odebrání nadbytečných mezer, a s mírným zděšením jsem zjistil, že nedostraňuje jen nadbytečné mezery, ale i mezery žádoucí.

  • mezery oddělující značky == a === od nadpisů odstavců doporučení Wikipedie:Vzhled a styl zcela správně doporučuje a předpokládá, LimojoeBot je však odstraňuje
  • rovněž naplácnutí rovnítka přímo k názvu parametru a k hodnotě parametru je velmi kontroverzní změna, protože standardně se kolem rovnítka mezery dělají (viz krom obecných typografických zásad například úvodní vzor ve Wikipedie:Šablony) a wikisyntax to pochopitelně podporuje.

Chápu, že tu může být určitý tlak k minimalizaci délky souborů, zejména těch nejdelších seznamů, ale podle mého názoru by to nemělo být za každou cenu, protože přehlednost zdrojového kódu je neméně důležitá.

Odstranění řadicího klíče, který v okresních kategoriích památek řadil dílčí seznamy památek dopředu, aby nebyly smíchané s články o jednotlivých památkách, jsi možná mohl před plošnou realizací také nadhodit v nějaké diskusi - nebo jsem něco přehlédl? --ŠJů (diskuse) 1. 7. 2014, 21:21 (UTC)

Úú! Je tu někdo? --ŠJů (diskuse) 21. 7. 2014, 20:34 (UTC)
Mezery by měl dokazat spravit jiný bot, kouknu na to při nějaké další větší editaci. Přiznám se, že myšlenku prázdného řadícího klíče jsem nepochopil, za což se omlouvám. --Limojoe (diskuse) 21. 7. 2014, 21:15 (UTC)
Dík za odpověď. Pokud je z nějakého důvodu vhodné, aby se nějaké podkategorie (nebo stránky či soubory) neřadily v běžném abecedním pořadí, ale byly vyčleněny buď na začátek nebo na konec řazení, tak se k tomu běžně používají různé neabecední znaky a především mezera - buď samotná (pokud mezi svislítkem a koncovými hranatými závorkami je mezera, řazení ji skutečně bere v potaz) anebo odsazením řadicího klíče o mezeru. Myslel jsem, že použití mezery jako řadicího klíče je zde na Wikipedii i na Commons docela rozšířený zvyk, zrovna nedávno tu někdo botem právě takto vypichoval hlavní články v rámci kategorie; běžně se tímto způsobem dávají na první místo "metakategorie" atd. Býval bych netušil, že tu může být někdo, kdo se zabývá robotickými úpravami, a přitom tuto praxi nejen nezná, ale navíc tedy asi ani nechápe. Pak ovšem zase já nechápu, proč zrovna takový kolega, který to nechápe, takové řadicí klíče hromadně odstraňuje, aniž by se napřed pokusil zjistit, jak fungují k čemu slouží. Jistě může být věcí diskuse, zda, jak a ve kterých případech tuto "funkci" používat, například já osobně se domnívám, že je lepší, když články o jednotlivých památkách nejsou smíchané s podseznamy pro jednotlivé obce, respektive považuji za lepší, když podseznamy jsou hned na začátku řazení a nikoliv až pod písmenem "S". Ale jistě je i několik jiných možností. --ŠJů (diskuse) 9. 8. 2014, 21:07 (UTC)

Obec_článek[editovat zdroj]

Ještě jedna drobnost. Až budeš příště prohánět botem všech tisíc nebo kolik seznamů památek, tak přitom zkus ještě sjednotit parametr Obec s parametrem Obec_článek. Pokud nám zbudou nějaké ojedinělé případy, kde se od sebe liší jinak než jen rozlišovačem (například odkazují na kotvu), tak bychom je mohli vyřešit jinak (odkaz na trvalé přesměrování) a parametr Obec_článek úplně zrušit. --ŠJů (diskuse) 1. 7. 2014, 23:20 (UTC)

The Signpost: 02 July 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 09 July 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 16 July 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 23 July 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 30 July 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 06 August 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 13 August 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 20 August 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 27 August 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 03 September 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikipedie:WikiProjekt Fotografování/Workshop/září 2014[editovat zdroj]

Ahoj, přesunul jsem tě z náhradníků mezi účastníky. Těším se. --Gampe (diskuse) 6. 9. 2014, 08:16 (UTC)

Nejsem zcela zdrav, nemohu potvrdit ucast. --Limojoe (diskuse) 6. 9. 2014, 13:56 (UTC)

The Signpost: 10 September 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 17 September 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 24 September 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 01 October 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 08 October 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Pozvánka na říjnové Brno[editovat zdroj]

The Signpost: 15 October 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 22 October 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 29 October 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 05 November 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Listopadová pozvánka[editovat zdroj]

The Signpost: 12 November 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 26 November 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 03 December 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 10 December 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 17 December 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 24 December 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 31 December 2014[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 07 January 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 14 January 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 21 January 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 28 January 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 04 February 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Vzhůru dolů do metra[editovat zdroj]

The Signpost: 11 February 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 18 February 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 25 February 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 25 February 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 04 March 2015[editovat zdroj]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Pozvánka na březnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 10. 3. 2015, 22:26 (CET)Odpovědět

The Signpost: 11 March 2015[editovat zdroj]

Fotoworkshop Hanspaulka a Baba[editovat zdroj]

--Gampe (diskuse) 15. 3. 2015, 11:50 (CET)Odpovědět

The Signpost: 18 March 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 25 March 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 01 April 2015[editovat zdroj]

Pozvánka na dubnový brněnský wikisraz[editovat zdroj]

Blahma (diskuse) 4. 4. 2015, 00:09 (CEST)Odpovědět

The Signpost: 08 April 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 15 April 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 22 April 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 29 April 2015[editovat zdroj]

The Signpost: 06 May 2015[editovat zdroj]