Diskuse s wikipedistou:Karel dragoun

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Gampe v tématu „Šablona:Citace kvalifikační práce

--MiroslavJosef 19:51, 29. 6. 2008 (UTC)

Shrnování editací[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je nanejvýš žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. A to nejen ti, kteří právě sledují stránku posledních změn, ale i ti, kteří pak někdy v budoucnu budou hledat v historii článku nějakou konkrétní změnu. Když totiž ve shrnutí uvidí, že se Vaše změny týkají něčeho jiného, než co zrovna hledají, nebudou je muset dále zkoumat a ušetří tím tak trochu času. Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. S pozdravem --K123456 29. 5. 2010, 15:40 (UTC)

Amos Editio[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za článek Amos Editio, ovšem podle mne nemůže být verze, kterou zastáváte na stránce Diskuse s wikipedistou:Mario7#Amos Editio, na Wikipedii v takovémto stavu umístěna. Když pominu posuzování významnosti nakladatelství či závislosti zdrojů (což rozporuje Mario7), jako problém bych viděl, že text je příliš podobný znění té tiskové zprávy a stránek nakladatelství. Verze, do které článek upravil Mario7, už tím tolik netrpí.

Ať už se tedy s wikipedistou Mario7 dohodnete jakkoli, bude-li výsledná podoba článku příliš podobná s uvedenými texty, bude třeba postupovat dle Wikipedie:Porušení práv, tedy buď článek přepsat nebo zajistit uvolnění daného textu pod CC-BY-SA. S pozdravem --23. 6. 2013, 20:56 (UTC), Utar (diskuse)

Dobrý den, odstranil jsem podruhé POV formulace z článku Amos Editio, prosím nenavracejte je. Stručnou reakci na Váš příspěvek ohledně zdrojů jsem Vám napsal také na svojí diskusní stránku, v případě něčeho dalšího už prosím o podnět na příslušní diskusní stránce článku. Vámi zmiňovanou recenzi Jindry Bártové jsem ponechal a zapracoval jsem jí do referencí (pevně doufám, že technicky správně, dělal jsem citaci periodika poprvé). Informace o kvalitě produkce jsem upřesnil na vydání díla Vítězslavy Kaprálové, o čem také mluví zdroj. Mimochodem, protože zmíněnou recenzi vydalo samotné nakladatelství, nelze jí také považovat za objektivní. Přesto jsem jí ponechal, ale uvědomte si prosím, že je to stejně na hraně WP:OV. Přeji hezký den. --Mario7 (diskuse) 23. 6. 2013, 21:27 (UTC)

Tiskové zprávy, pokud je mi známo, nejsou copyrightované - jejich text naopak může být šířen zcela volně, jen s udáním zdroje, což bylo učiněno.

Mario7 argumentuje tím, že recenzi Dr. Bártové si vydalo hudební nakladatelství Amos Editio samo, ačkoliv zdroj byl jasně uveden jako Opus Musicum. Opus Musicum je odborné periodikum hudební obce v Brně, které vzniklo již v r. 1969 a s pražským nakladatelstvím Amos Editio, které vzniklo po r. 89, nemá vůbec nic společného. Stejně tak s ním nemá nic společného univerzita JAMU, kde recenzentka učí.

Do textů o hudební vědě a hudebních institucích byl měl zasahovat pouze někdo, kdo k tomuto oboru má erudovaný vztah. Ten ale Mario 7 skutečně nemá. Karel dragoun (diskuse) 23. 6. 2013, 22:27 (UTC)

Viz Diskuse:Amos Editio. --23. 6. 2013, 22:55 (UTC), Utar (diskuse)

zaujatého a nefundovaného[editovat zdroj]

Dobrý den, nějak mi není jasné, co je zaujatého a nefundovaného na skutečnosti, že Milena Jesenská byla provdána za Jaromíra Krejcara a měla s ním dceru Janu. --Gampe (diskuse) 8. 2. 2015, 07:02 (CET)Odpovědět

Váš účet bude přejmenován[editovat zdroj]

17. 3. 2015, 23:33 (CET)

Šablona:Citace kvalifikační práce[editovat zdroj]

Dobrý den, pokud používáte odkaz na kvalifikační práci (bakalářská, diplomová, habilitační apod.) použijte prosím šablonu {{Citace kvalifikační práce}}. Děkuji --Gampe (diskuse) 14. 8. 2021, 18:10 (CEST)Odpovědět