Diskuse s wikipedistou:Jik jik

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 20 dny od uživatele Janbery v tématu „Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu

Viz také moje další diskusní stránky na de:wiki, na en:wiki a na Commons.

Plzeň 7-Radčice[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji, že zkoušíte editovat Wikipedii. Váš experiment fungoval a byl posléze odstraněn. Pokud chcete dále experimentovat, použijte prosím pískoviště, neboť pokusy v článcích jsou obvykle rychle smazány. Pokud se chcete dozvědět něco o přispívání do Wikipedie, podívejte se na stránku Vítejte ve Wikipedii.--Romanzazvorka 27. 9. 2010, 12:21 (UTC)

Neměl jsem v úmyslu nijak experimentovat, vkládal jsem fotku a vysledek nebyl takový, jaký jsem očekával a už jsem to nedokázal vrátit.

Díky za bleskovou reakci a nápravu.

To je v pořádku. Než se pustíte do další editace podívejte se na tohoto průvodce Wikipedií nebo na to jak se edituje. Nejprve se Vám to bude zdát složité, ale rychle se to pochopí a poté budete moci úspěšně editovat popřípadě vytvářet nové články na Wikipedii. Své znalosti si můžete vyzkoušet na pískovišti a poté se nebojte editovat při tom používejte před tím než něco uložíte tlačítko Náhled. A když se přesto něco nepovede, vaše chyby někdo jiný opraví. Takže přeji mnoho úspěchů při práci na Wikipedii. S pozdravem --Romanzazvorka 27. 9. 2010, 15:29 (UTC)
Mým záměrem je náhrát nějaké fotky (budovy a příroda plzeňského kraje) do Commons a obohatit s nimi články na wikipedii. K tomu bych se rád zeptal na pár věcí :
  1. Pokud uvádím v Commons popis fotky anglicky, ale s českým vlastním jménem, mám v tomto případě psát s českou diakrtikou nebo bez ní?
  2. Pokud je v článku generální odkaz na fotky umístěné v Commons, můžu v takovém případě doplnit do článku i galerii fotek nebo to není vhodné? Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Miro%C5%A1ov , kde jsem použil obojí.
  3. Pokud bych měl ještě nějaké dotazy podobného typu, kde je mohu nejlépe položit?
  4. Jak probíhá komunikace wikipedistů. Jen prostřednictvím stránek jako je tato nebo i jinými způsoby? --Jik jik 27. 9. 2010, 16:45 (UTC)
Odpověď
  1. Ano, pokud je v češtině heslo vlastním jménem (obec, příjmení apod.), používáme diakritiku i u popisu v angličtině.
  2. Ano, můžete doplnit fotografie do článku. Generální odkaz na další fotografie umístěné na Commons umožňuje vidět více fotografií souvisejících s článkem, které v článku nejsou.
  3. V případě dalších dotazů se můžete obrátit na tyto stránky Potřebuji pomoc, určitě se někdo najde, kdo rád pomůže. Případně se obraťte Pod lípu v krajním případě nějaký zkušený wikipedista nebo správce by žádost o pomoc na diskusní stránce neodmítl.
  4. Komunikace mezi Wikipedisty probíhá Pod lípou. Někdy se Wikipedisté schází osobně Pod reálnou lípou to jsou setkání plánovaná. Romanzazvorka 27. 9. 2010, 17:53 (UTC)

Wikikytička[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Dobrý den, prostřednictvím této wikikytičky bych Vám chtěl poděkovat za množství fotek z Plzeňského kraje, kterými jste obohatil Commons, resp. články na Wikipedii. Takže: díky moc :-) S pozdravem, --Podzemnik 21. 5. 2011, 08:43 (UTC)

Dík za květinku. Hned bych se ještě zeptal. Jak je to v ČR s právy na fotky z interiérů (kostely, hrady, zámky, muzea ?) Někde se totiž fotit dá (popř. po zaplacení poplatku) ale nejsem expert na licence, takže nevím co z těch fotek si můžu dovolit vystavit ...--Jik jik 21. 5. 2011, 08:55 (UTC)
To je diskutovaná otázka, viz např. Commons:Category talk:Lužná u Rakovníka Railway Museum. Osobně si myslím, že i když je tam zákaz focení, není problém tyto fotografie umístit na Commons (pokud nezobrazují díla, která jsou stále chráněná jako obrazy žijících malířů apod.) - ostatně tam už jsou umisťovány. --Podzemnik 21. 5. 2011, 09:03 (UTC)

Vyznamenání Nováček[editovat zdroj]

Nováček

Dobrý den. Především bych Vám chtěl poděkovat za úpravy na wikipedii. Všiml jsem si, že už máte nárok na jedno vyznamenání (Nováček) ([1]). S podzravem Marek Koudelka (diskuse / příspěvky) 8. 10. 2011, 17:04 (UTC)

Dík, přeju zdar Vám i ostatním Wikipedistům.--Jik jik 8. 10. 2011, 17:13 (UTC)

Pochvala[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Zdravím a dovoluji si za promptní postarání se a celkové zorganizování postrádaného článku Litice (hrad u Plzně), poděkovat novým přírůstkem do do wikivázičky. Ať Plzeňsko dál pěkně rozkvétá... :-) --Miaow Miaow (diskuse) 4. 6. 2012, 22:40 (UTC)

Dík. Bylo mi ctí článek stvořit.--Jik jik (diskuse) 5. 6. 2012, 14:44 (UTC)

Portál Křesťanství[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji za Váš nový článek Václav Pantaleon Kirwitzer, který již kolega Addvisor přidal mezi „nové články“ na portálu Křesťanství. Tam také můžete:

  • požádat o založení nového článku o některém z křesťanských témat
  • upozornit na svůj nový nebo podstatně rozšířený článek z této oblasti
  • navrhnout některý článek do rubriky Osobnost nebo Článek měsíce

Pokud Vás k tomuto tématu napadne něco jiného, můžete napsat do portálové diskuse.

Zdraví Fagnes (diskuse) 25. 10. 2012, 10:53 (UTC)

We sent you an e-mail[editovat zdroj]

Hello Jik jik,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskuse) 25. 9. 2020, 20:47 (CEST)Odpovědět

Revertér[editovat zdroj]

Na základě úspěšné kandidátky jsem Vám přiřadil právo revertéra.

V Posledních změnách, Sledovaných stránkách, historiích článků i příspěvcích uživatelů se nově také objeví nový odkaz [rychlý revert], který okamžitě vrátí všechny poslední příspěvky provedené jedním uživatelem a zároveň změnu případně prověří. Prosím, využívejte jej pouze na revertování vandalismů. V nastavení rovněž doporučuji ze začátku zatrhnout možnost Bezpečný rychlý revert (s potvrzením); zvláště na dotykových zařízeních je snadné se ukliknout. Pozor také, pokud vandal edituje z více IP adres/účtů, v takovém případě rollback vrátí pouze příspěvky posledního uživatele a zbytek vandalských editací může v článku zůstat. Gratuluji, užívejte práv s rozvahou.OJJ, Diskuse 11. 8. 2021, 10:25 (CEST)Odpovědět

Poděkování za účast v soutěži Československo 1948-1989[editovat zdroj]

Děkujeme vám, že jste se zapojili do projektu Československo 1948-1989 a přidali cenný obsah týkající se dějin 20. století. Soutěže se zúčastnilo 15 wikipedistů a 7 fotografů. Výsledkem bylo celkem 45 článků, které byly dosud zobrazené téměř 7500 krát! Kromě toho bylo nahráno celkem 73 fotografií, které poskytují lepší obraz o této době.

Všechny podrobnosti o poslední ročence jsou popsány na blogu Wikimedia ČR.

Všem výhercům gratulujeme! --Natalia Szelachowska (WMCZ) (diskuse) 22. 2. 2022, 11:51 (CET)Odpovědět

Šablona Experimenty[editovat zdroj]

Zdravím, měl bych drobnou poznámku ke vkládání šablony {{Experimenty}} a obdobných – jak je uvedeno na stránce šablony, je určena k substituci, na diskuzní stránky uživatelů by tedy mělo být vkládáno např. {{subst:Experimenty}}. Pro příště tedy prosím o vkládání v tomto tvaru. --David V. (diskuze) 12. 1. 2023, 18:13 (CET)Odpovědět

OK. Nevěděl jsem. beru na vědomí. --Jik jik (diskuse) 12. 1. 2023, 18:20 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Dotazník pro editory ke tvorbě strategického plánu[editovat zdroj]

Dobrý den,

jako aktivního editora Vás prosíme o pomoc při tvorbě strategického plánu spolku Wikimedia Česká republika do roku 2027. Pomozte nám rozhodnout, jakým směrem se mají programy pro editory v následujících třech letech ubírat. O vyplnění krátkého dotazníku Vás prosíme do 1. května 2024, obsahuje 7 otázek a zabere to asi 5 minut.

Vyplňte dotazník pro editory

V rámci probíhajících příprav strategického plánu spolku WMČR na léta 25–27 běží paralelně řada procesů. Různými formami postupně oslovujeme definované cílové skupiny. V rámci možností se snažíme o maximální stručnost a efektivitu, ptáme se vždy na to, co je pro danou skupinu primárně relevantní.

Více informací k procesu a průběhu přípravy SP najdete na pro tyto účely zřízené veřejné stránce. Na editorský dotazník navazuje termínově setkání se správci a patrolou – v gesci Pavla Bednaříka. V případě jakýchkoliv dotazů se mi můžete ozvat na diskusní stránce, nebo mailem na jan.beranek@wikimedia.cz.

Děkujeme za zapojení,

--janbery (diskuse) 20. 4. 2024, 23:49 (CEST)Odpovědět