Diskuse s wikipedistou:Greti

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele MrJaroslavik v tématu „Nad Kašavou

--Chmee2 11:59, 6. 8. 2006 (UTC)

Opisování[editovat zdroj]

Dobrý den, jdu se rovnou zeptat, jestli Vaše články doslova neopisujete z knihy, co uvádíte jako zdroj, jednalo by se o porušení autorského práva. Pokud to tak je, prosím řekněte mi to rovnou, at můžu učinit patřičné kroky a ušetřím tak práci s opatřením zmíněné knihy a skontrolování jestli to tak je a nebo ne. jestliže to tak není, děkuji za množství kvalitních článků. Mockrát děkuji za odpověď a za ujasnění, jak se věci mají. --Chmee2 11:13, 26. 8. 2006 (UTC)

Ano, je to tak, převážná část těch článků je z knihy opsaná. Jestliže ale články rozšířím a použiji více zdrojů, tak snad to bude OK,ne?--Greti 11:42, 26. 8. 2006 (UTC)
V tom případě Vás musím požádat, abyste přestal přepisovat články. Tedka jak to je, jsme nuceni označit Vámi napsané články za copyvio. Chtěl bych Vám navrhnout, abyste zaměřil nyní svojí práci na upravy článku, aby neporušovaly autorské právo. Začněte s plánovanáým rozšiřováním nyní a příště se vyvarujte doslovným přepisum, jedná se o porušení autorských práv. Prosím Vás, abyste články přepracoval a my je nemuseli označit za copyvio>smazat. Jsou kvalitní a je škoda o ně přijít. --Chmee2 11:48, 26. 8. 2006 (UTC)
::: OK, zapracuju na tom. Omlouvám se .--Greti 11:50, 26. 8. 2006 (UTC)

PS: Jinak na diskusi slouží zdejší stránka :-) nemusíte přidávat diskusi na jiné stránky :-)) hůře se pak sledují odpovědi a reaguje :-) --Chmee2 11:54, 26. 8. 2006 (UTC)

Typografické standardy[editovat zdroj]

Zdravím, narazil jsem na článek Jeřáb (strom) a trochu ho upravil: [1]. Pamatujte, že kategorie je vnitřní odkaz, tudíž se musí zabalit do dvou hranatých závorek z každé strany. Jinak jsem naznačil standard pro jeřáby v České republice (např. jeřáb břek (Sorbus torminalis)). Prosil bych o převedení dalších druhů. Jinak bylo by možno doplnit číslo revize pro tento přeložený článek?--Juan de Vojníkov 20. 6. 2009, 18:11 (UTC)

Třezalka tečkovaná[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Třezalka tečkovaná, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Juan de Vojníkov 20. 6. 2009, 18:19 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Třezalka tečkovaná, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Juan de Vojníkov 20. 6. 2009, 18:22 (UTC)

Jak napsat článek a neopisovat[editovat zdroj]

Všiml jsem si, způsobu Vaší editace. Tento způsob je špatný a může porušovat zákony České republiky, ale také dobré jméno Wikipedie. Tohoto způsobu editace zanechte. Není možné do Wikipedie kopírovat webové stránky, nebo přepisovat knihy. Když kolega Chmee2 mluvil o více zdrojích, tak se nevyjádřil zcela přesně, proto to teď vysvětlím. Není možné si vzít pět zdrojů a zkopírovat z nich části vět a odstavců tak aby z toho vznikl článek - to je stále kopírování! Zdroje si máte nastudovat a na základě nich vytvořit vlastní strukturu hesla. Pokud tvořím vlastní strukturu hesla, tak vzniká něco unikátního - něco, co se neshoduje s částmi webových stránek ani knih. Tyto zdroje je ale třeba uvádět - do Wikipedie nepatří nepoeložitelná fakta či vlastní výzkum. Je to jasné?--Juan de Vojníkov 20. 6. 2009, 18:27 (UTC)

Opakované editace článku Exoplanety[editovat zdroj]

Zdravíčko kolego. Všiml jsem si, že každý týden až dva editujete článek Exoplaneta pouze za účelem aktualizace počtu objevených planet. Wikipedie není od toho aby se tu takhle udržovaly vždy aktuální údaje, které se mění takřka každý den. Stačí aktualizovat maximálně dvakrát do roka, plus případně pokud by byl uvolněný větší balík planet najednou. Svou píli můžete investovat místo toho do vylepšování celého článku, má spoustu problémů, třeba ve stylu mé poslední editace. ;-) --Lukazuko (diskuse) 10. 9. 2016, 17:37 (CEST)Odpovědět

Dobře.Greti (diskuse) 11. 9. 2016, 12:35 (CEST)Odpovědět

Označování editace jako malé[editovat zdroj]

U editace stránky Chřiby jsem si všiml, že jste editaci označil jako malou, ale malá nebyla, neb jste změnil obsah článku. Za malou editaci lze označit pouze takovou editaci, při které se nemění obsah článku jako je například jednoduché formátování, oprava překlepů a pravopisných chyb - viz: malá editace --VasekPav (diskuse) 29. 8. 2020, 12:18 (CEST)Odpovědět

Nad Kašavou[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Nad Kašavou, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora. K Vámi vloženému textu byla vznesena námitka, že se nápadně podobá textu z: https://nature.hyperlink.cz/zlinsko/nad-kasavou.htm

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--MrJaroslavik (diskuse) 25. 9. 2020, 09:29 (CEST)Odpovědět