Diskuse s wikipedistou:Gr4viton

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a děkuji za Vaše první příspěvky. Těší mě, že přibývá další přispěvatel k fyzikálním tématům a hned prvním článkem dokázal vyhmátnout nepokrytou oblast.

A protože jste se pustil i do vkládání matematických vzorců, přidávám k radám ve výše uvedeném rámečku ještě odkaz na podrobnější nápovědu:

Dovolte drobnou poznámku: Je dobré, že jste na začátku vycházel z vlastních zápisků z přednášek. Ve wikipedii totiž z autorskoprávních důvodů nelze opisovat oficiální zdroje, pokud nejsou licencovány jako volně šiřitelné. Na druhou stranu však informace musí být ověřitelné solidními nezávislými zdroji, proto se snažte své příspěvky doplnit o odkazy na literaturu, vědecké články a podobné solidní reference. Ne vždy je schopen jiný wikipedista znalý daného oboru zachytit neozdrojovaný článek včas, než je bez milosti jako neozdrojovaný smazán - Vaše práce by tak mohla přijít vniveč.

Můj tip: Nejlepší je podívat se na nějaký nejlepší či dobrý článek, prohlédnout si jeho zdrojový kód (jako kdybyste ho chtěl editovat) a vzít si jeho postupy za vzor a případně je zkopírovat do Vámi upravovaných článků.

A nelekejte se přemíry různých doporučení. Žádný zkušený z nebe nespadl a chce to čas na získání zkušeností. Nebojte se editovat tak, jak zatím dokážete, případné nedostatky jiný wikipedista opraví.

Hodně elánu přeje a na Vaše nové příspěvky se těší Petr Karel 16. 12. 2010, 10:06 (UTC).