Diskuse s wikipedistou:David Dospiva

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Harold v tématu „Faggen
Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, děkuji za Vaše příspěvky. Zároveň Vás však prosím o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak bude článek vypadat po Vašich úpravách, aniž by se úprava uložila. Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, vyplňte do pole shrnutí editace stručný popis provedených změn a změny uložte.

Uložením zároveň dáváte najevo, že další změny v nejbližších okamžicích neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou pustit do dalších úprav, oprav a doplnění článku. Každá uložená změna se zapisuje do historie článku a do seznamu posledních změn na Wikipedii. Při častém ukládání se tyto zbytečně přeplňují a znepřehledňují. Hrozí také riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Děkuji za pochopení. --Jowe 15. 11. 2009, 16:45 (UTC)

Německé názvy obcí[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za doplňování německých názvů obcí. Určitě je odněkud čerpáte, uvádějte proto zdroj těchto informací. Není to těžké a pomůžete ostatní čtenářům si informace ověřit a přispívá to k větší důvěryhodnosti celého projektu. Podívejte se na Reference a Reference (nápověda). Kdybyste s čímkoli potřeboval pomoci či poradit, klidně se na mě obraťte. Ještě jednou díky za doplňování informací do článků o obcích. S přáním krásného dne --Jana Lánová 11. 2. 2012, 13:15 (UTC)

Vyznamenání (nováček)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání za věrnost – Nováček

Milý kolego. Gratuluji k překročení první významné mety, za kterou Ti náleží vyznamenání a titul nováčka. Věřím, že další vyznamenání přijde díky Tvé aktivitě co nevidět. S pozdravem --Martin Kotačka 11. 2. 2012, 19:08 (UTC)

Přidávám se ke gratulacím a přeji hodně úspěchů. Dnešní článek Starší římská kurzíva se mi moc líbí. --Vojtech.dostal 12. 2. 2012, 21:11 (UTC)

Geografické pahýly[editovat zdroj]

Zdravím, všimla jsem si, že zakládáte články o rakouských obcích. Ráda bych pokračovala ve vylepšování skore článků o evropském místopisu, měl byste zájem pustit se do nějaké země systematicky? Hezký den, --Linn 19. 2. 2012, 12:33 (UTC)

Dobrý den, zájem bych určitě měl. Máte nějaké návrhy, jak a co zpracovávat? David Dospiva 19. 2. 2012, 12:43 (UTC)
Kdysi před lety jsem tu měla takový malý projekt na vylepšení Albánské geografie. Spočívalo to v tom, že jsem vytvořila seznam měst, jezer, řek, atd., a ta se pak více či méně systematicky doplňovala. Pokud byste měl zájem, můžeme se do něčeho takového pustit, výběr země by byl na Vás :-)

--Linn 19. 2. 2012, 13:00 (UTC)

Pokud by Vám to nevadilo, tak bych rád zůstal u Rakouska. Nevím, jak dalece na tom jsou rakouská jezera, řeky aj., ale obce tu jsou zpracované jen velmi málo. Mohli bychom zpracovávat rakouskou geografii podle spolkových zemí a třeba i podle jednotlivých okresů, ať v tom je nějaký systém. Já nyní doplňuji obce v Tyrolsku, konkrétně v okrese Kitzbühl. Mohli bychom tedy začít na tomto místě? David Dospiva 19. 2. 2012, 13:08 (UTC)
Určitě ano. Alternativou je editace podle Seznam měst v Rakousku.
Jistě i tato stránka nám může být pomůckou. Bohužel se zde nevyskytují všechny obce Rakouska. Jako další pomůcka nám také může posloužit Kategorie:Okresy v Rakousku, která ale také bude potřebovat určitou úpravu a doplnění. Čím byste se chtěla zabývat Vy? David Dospiva 19. 2. 2012, 13:50 (UTC)
Zvažuju, že si u sebe na stránce udělám pracovní seznam všech těch obcí, abych je nemusela hledat. Až bude hotový, pošlu Vám na něj odkaz.

Linn 19. 2. 2012, 13:52 (UTC)

Zde by měl být kompletní seznam obcí v Tyrolsku. jsou tam možná ještě nějaké duplicity, i přesto by mohl posloužit. Možná by bylo dobré taky udělat někde na svém pískovišti takovou generickou stránku (i se šablonou), do které by se jen doplňovala jména obcí, okresů, spolkových zemí, počet obyvatel a datum první zmínky o obci. Mám se do toho pustit, nebo se toho chcete ujmout Vy? technicky moc zdatná nejsem :-)

Linn 19. 2. 2012, 19:41 (UTC)

Ještě ten odkaz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedista:Linn/R
Pokusím se tuto generickou stránku vytvořit, ale bude mi to chvíli trvat, protože jsem stále wikipedistický Greenhorn.
Zdravím, postupně doplňuju seznam, nejen o obce, ale i řeky, jezera, hory a podobně. Tak výkonná jako vy a Váš kamarád nicméně nejsem, mám několikaměsíční dcerku a ta mi občas dává zabrat :-) (to jen na vysvětlenou). Hezký den, --Linn 21. 2. 2012, 15:11 (UTC)
Dobrý den, mockrát Vám děkuji za práci, kterou zde odvádíte. Jistě ten seznam bude velmi užitečný. Nemáte kam spěchat, wikipedie nikam neuteče a na světě jsou přeci důležitější věci :-) Vaše dcerka je jistě na prvním místě :-) Přeji hezký den David Dospiva 21. 2. 2012, 15:19 (UTC)

Zdroje dat[editovat zdroj]

Dobrý den, díky za mnoho článků, ale odkud berete ty počty obyvatel a další údaje? Bylo by dobré tam rovnou přidávat odkaz na zdroj, tzv. řádkovou referenci. --23. 2. 2012, 14:09 (UTC), Utar

Dobrý den. Údaje o počtu obyvatel, hustotě zalidnění, rozloze atd. čerpám z německé wikipedie. Kdybych věděl, odkud tyto informace čerpali němečtí kolegové, jistě bych do článku zařadil i reference. Přeji hezký den David Dospiva 23. 2. 2012, 14:39 (UTC)
Pokud současně překládáte text, hodilo by se používat šablonu {{Překlad}}. Ta sice sama o sobě není dostatečná k doložení zdrojů (je to z dewiki, tak si zdroje najděte tam), ale aspoň by řekla čtenářům, kudy se vydat. Taky by se pro začátek dala použít změna shrnutí Založení článku (to se mimochodem stejně pozná podle toho N před shrnutím) třeba na Založení článku (data z německé Wikipedie). Jen návrhy. S pozdravem --23. 2. 2012, 14:50 (UTC), Utar
Já v podstatě nic nepřekládám, jen přebírám některá data, proto se mi zdá zbytečné používat šablonu {{Překlad}}. Za zvážení ale jistě stojí uvádět ve shrnutí, odkud jsem tato data čerpal. Proto při zakládání dalších článků o rakouských vesnicích se budu řídit Vaší radou a do shrnutí vepíšu (data z německé Wikipedie). Děkuji za radu. S pozdravem David Dospiva 23. 2. 2012, 15:00 (UTC)
OK, děkuji. Kdybyste něco potřeboval, ozvěte se. --23. 2. 2012, 15:10 (UTC), Utar

Bad Häring[editovat zdroj]

Dobrý den, všiml jsem si, že jste v článku Bad Häring zmínil také skutečnost, že se tam nachází kostel sv. Jana Křtitele. Rád bych Vám za to touto cestou poděkoval. V minulosti jsem podobné zmínky doplňoval do nově založených článků o francouzských městech; při té příležitosti jsem byl upozorněn, že by možná bylo lepší udělat odkaz přímo na článek o dotyčném kostele, tj. zpravidla s příslušným rozlišovačem. Byť by šlo o odkaz na článek zatím neexistující a tudíž červený, pokud by někdo příslušný článek v budoucnu založil, vedl by odkaz přímo na něj. Předávám Vám tedy tento podnět ke zvážení a přeji hodně úspěchů při dalších editacích. Fagnes (diskuse) 1. 3. 2012, 06:17 (UTC)

Děkuji za upozornění. Bad Häring je již opraven a při zakládání dalších článků se budu řídit Vaší radou. David Dospiva (diskuse) 1. 3. 2012, 14:03 (UTC)

Faggen[editovat zdroj]

Dobrý den, děkuji Vám za první informace v článku Faggen. Bohužel jeho rozsah nebo zpracování zatím nedosahuje ani minimální nutné délky. Pokuste se prosím text článku rozšířit alespoň do té míry, abychom jej mohli zařadit mezi články k rozšíření. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po sedmi dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Harold (diskuse) 6. 8. 2018, 17:35 (CEST)Odpovědět