Diskuse s wikipedistou:Cindi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Přeji Vám pěkný den a těším se na Vaše další příspěvky! -- Mercy (|) 17. 8. 2008, 12:33 (UTC)

Palác v Lehu[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si Tvých příspěvků týkajících se Indie. To je moc fajn, díky za ně, jsem rád, že se někdo do toho pustil;-) Článek Leh - královský palác jsem však přesunul na název Palác v Lehu, je to snad očekávanější název, navíc nebývá zvykem dávat do názvů článků takovéto pomlčky. Zkus se dále prosím podívat na ten článek, jak vypadá teď, doplnil jsem tam kategorii a šablonu {{překlad}}, která se používá, pokud je článek přeložen z cizojazyčné wikipedie. Úpravy, jaké jsem v článku provedl, nalezneš zde. Těším se na další Tvé příspěvky, když budeš potřeboat, neváhej se na mne obrátit. Měj se pěkně, --Podzemnik 17. 8. 2008, 13:15 (UTC)

Dějiny Indie[editovat zdroj]

Zdravím, v tom článku píšeš o „středních královstvích Indie“, což je český překlad anglického „Middle kingdoms of India“. Chtěl jsem se zeptat, jestli jsi si tím překladem jist? Je to ustálený termín? Já jsem se totiž ještě nesetkal s žádným překladem, který by MKoI překládal. Měj se pěkně, těším se na odpověď, --Podzemnik 19. 8. 2008, 08:07 (UTC)

RE: Vůbec nevím, je to jen otrocký překlad. Koukal jsem na tvojí zkušebnu, jak překládáš dějiny Indie. Bude to pěkný.

Hm, tak to je škoda, že nevíš. Ono se to totiž asi normálně do češtiny nepřekládá a používají se pro to jiná označení. Musím se s tím nějak poprat. Do toho článku jsem dal tu šablonu {{pracuje se}} víceméně kvůli Tobě, aby se již nezdržoval s překladem, když bych tam za nedlouho chtěl přemístit text ze zkušebny;-) Měj se pěkně, kdyby se Ti chtělo a měl jsi čas, uvítal pomoc př překladu nějaké sekce, stačí si vybrat;-) Měj se pěkně, P. S. v diskusi se vždy podepisuj, stačí zmáčknout to tlačítko vedle dvojitého w v kolečku a vodorovnou čárkou, objeví se vlnovky, ale v náhledu i po uložení podpis. --Podzemnik 19. 8. 2008, 08:49 (UTC)