Diskuse k Wikipedii:Vzhled a styl/Konsensus

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Podpora návrhu[editovat zdroj]

Neříkám, že souhlasím se vším, ale na druhou stranu si myslím, že návrh je vypracovaný přehledně, pečlivě a skutečně konsensuálně. Myslím, že by bylo vhodné dohodnout se aspoň na tom, že tento text bude platit aspoň do té doby, než se přijde na lepší řešení. Je správné, že návrh ponechává některá místa nedořešená (třeba pořadí sekcí v odkazech). Přijetí by bylo dobré už proto, že se teď mnozí chovají tak, že prostě tvrdí, že žádný manuál Vzhled a styl neexistuje. A to je mnohem horší stav. Proto podporuji, bez přehnané diskuse. Okino 13:42, 9. 4. 2008 (UTC)

Mně se to taky líbí. S ostatním bych se opakoval – viz diskuze Vzhled a styl --Packa 14:34, 9. 4. 2008 (UTC)

Souhlasím s tím, že tento návrh vypadá velmi rozumně. Snad jen v nadpisu Doporučené názvy některých sekcí bych nezmiňoval různost názorů (má to přeci být konsensuální návrh), ale zdůraznil bych, že pořadí sekcí je doporučené ovšem nedogmatické. --Emrys 20:19, 9. 4. 2008 (UTC)

Souhlasím s návrhem, mohl by být klidně konečný. --Slfi 19:33, 15. 4. 2008 (UTC)

Myslím, že uvedené názory umožňují tuto verzi publikovat. --Jvs 07:57, 20. 4. 2008 (UTC)

Pro ty, kdo by rádi (jako já) věděli, čím vlastně se tento návrh od jakého jiného liší: rozdíl spočívá zejména v přidání věty:

Pokud jsou v článku použity nejméně dvě z těchto sekcí, doporučuje se psát je jako sekce 3. úrovně a vložit je do nadřazené sekce 2. úrovně nadepsané == Odkazy ==.

a uvedení, že na „nejvhodnější pořadí [sekcí] jsou různé názory“.

--Mormegil 14:23, 9. 4. 2008 (UTC)

Tohle porovnání bení tak moc vypovídající, protože v poslední době proběhlo několik změn textu Vzhled a styl, kvůli kterým právě někteří považují současnou podobu za zcela nezávaznou. Takže ten diff by se musel rozšířit na porovnání s různými verzemi od září loňského roku. Okino 14:34, 9. 4. 2008 (UTC)
Rozdíly mezi různými spornými podobami pravidla asi všichni znají více než dobře, takže si je jistě dokážou do tohoto rozdílu promítnout; tohle je rozdíl mezi tímto návrhem a současným textem doporučení. Ale pokud máte nějaké více vypovídající shrnutí, sem s ním. --Mormegil 15:33, 9. 4. 2008 (UTC)
Takové shrnutí nemám, a na rozdíl od vás ani nejsem naprosto s to říct, jak se konkrétně liší těch 25 verzí od loňského září. Jen jsem chtěl upozornit na to, že současné znění nepředstavuje nějaký ustálený a respektovaný stav. Okino 20:29, 9. 4. 2008 (UTC)