Diskuse:Povstání rudých turbanů

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Jen drobnosti:

  • a podporovala status quo v místech. - v místech čeho?
  • Úspěchy Togta dočasně zbrzdily regionální fragmentaci projüanských sil. - ta větná konstrukce mi přijde celkem komplikovaná, nešlo by to napsat jasněji?
  • proto mu na pomoc vrhl svá vojska. - vrhl? :-)

Jen tak ze zvědavosti - nehledal jsi např. nějaké vyobrazení bitvy nebo něco podobného? Takový typický obrázek, třeba by se i hodil do infoboxu. Já chvíli hledal, ale nic nenašel. Článek je jinak (klasicky) moc pěkný, --Podzemnik 10. 4. 2011, 19:09 (UTC)

Formulace jsem upravil. Po obrázcích jsem šmejdil už dřív, ale kde nic tu nic. Tenhle by snad prošel na commons jako starý, ale přijde mi totálně nepřehledný. --Jann 11. 4. 2011, 11:23 (UTC)
Diskuse:Povstání rudých turbanů
Trvání13511368
MístoČína
VýsledekVyhnání mongolské dynastie Jüan z Číny, nastolení čínské dynastie Ming
Strany
Říše Jüan severní a jižní Rudé turbany:

Ahoj! Co upravit infobox tak, aby jednotlivé zúčastněné strany byly v odrážkách místo vše na jednom řádku? Imho je to přehlednější a vzhledem k délce obsahu v levé části si myslím, že o něco větší délka infoboxu napravo ničemu nevadí. Možná dát i velitele každého na jeden řádek? --Ozzy 11. 4. 2011, 13:12 (UTC)

Díky za dobrý nápad, akorát jsem nedokázal první dva velitele rozumně dostat do odrážek, u Togon Temüra to nevadí (byl císař, ostatní generálové) ale u Chan Šan-tchunga trochu jo. --Jann 11. 4. 2011, 17:26 (UTC)
Ahoj! Zjistil jsem, ze wikisyntaxe na tohle funguje jenom kdyz na tom prvnim radku neco je (staci i pevna mezera, ale pak to vsechno odskoci o ten jeden radek). Nakonec jsem to vyresil natvrdo pres ul a li... Pokud nekdo najde lepsi reseni, at to predela ^_^ --Ozzy 11. 4. 2011, 20:27 (UTC)