Diskuse:Marián Hossa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

No, hlavně to chce z té slovenštiny přeložit pořádně. :-)))--Mirek256 24. 7. 2011, 12:56 (UTC)

Narodil se 12. ledna 1979 v Starej Ľubovni. Jeho otec je František Hossa, bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie a mladší brat Marcel Hossa, který v současnosti působí v ruském hokejovém klubu Ak Bars Kazaň. nevím, mám hrozné pochyby.-:))--Mirek256 24. 7. 2011, 12:58 (UTC)

VyřešenoVyřešenoCo se týká obsahu, některé sekce přijdou mi jako nepříliš podrobně propracované. Zde má podle mě heslo největší rezervy.Díval jsem se na ostatní jazykové verze a zjistil jsem, že náš (český) je třetí největší z celé wikipedie (větší už je jenom anglická a slovenská verze článku), takže tohle bych moc neřešil... --El Barto 13. 8. 2011, 12:22 (UTC)
Nevyřešeno nebo zamítnutoNevyřešeno nebo zamítnuto Jak jsem psal výše, tohle je třeba řešit především. To, že kromě sk a en mají jiné Wikipedie článek v horším stavu, není důvod pro udělení DČ zde. Anglická Wikipedie má některé sekce mnohem propracovanější, a přesto by tam nikoho ani nenapadlo žádat o přidělení statutu Good Article. Je mi líto, ale pro udělení DČ je potřeba udělat víc, než jen prohlásit, že to nebudu řešit a sám tam puzzlík přilípnout. Jakmile bude text doplněn, vrátím se k němu podrobněji. Jan.Kamenicek 13. 8. 2011, 15:41 (UTC)
VyřešenoVyřešenoVylepšit chce jazyková stránka, kromě překlepů jsou tam i nedopřeložené výrazy, jak již výše upozornil Mirek.
VyřešenoVyřešenoOdstranit alespoň nejvíce do očí bijící typografické chyby - mezery před refy, tečky a čárky za refy
Něco jsem opravil. Jan.Kamenicek 16. 8. 2011, 17:05 (UTC)
VyřešenoVyřešenoÚroveň zdrojování je na DČ dostačující, opět by to ale chtělo některé refy dopřeložit (např. 11. november 2004), doplnit autory odkazovaných článků a u knihy Who's Who in Hockey doplnit kromě autora také vydavatele, rok a místo vydání.Titulky jsem nechal v původním jazyce, myslím že ty se překládat nemusí --El Barto 13. 8. 2011, 08:45 (UTC)
Jan.Kamenicek 5. 8. 2011, 08:19 (UTC)

Za sebe stále musím říct, že mi heslo přijde neúplné. Zcela jistě by to chtělo rozšířit kapitoly o působeních v Detroitu a Chicagu, nebo jeho juniorské reprezentační angažmá, možná i další. Nevím, jestli je něco o Hossovi na juniorském mistrovství světa na internetu, ale tisk většinou tuto akci docela dobře pokrývá. O jeho angažmá v NHL by možná bylo více v některých knižních publikacích, namátkou: [1] nebo [2]. Využít lze i zdroje v sekci Reference v hesle na anglické Wikipedii. Jan.Kamenicek 16. 8. 2011, 17:05 (UTC)

Pár zajímavých informací se najde třeba také zde: [3] Jan.Kamenicek 16. 8. 2011, 18:34 (UTC)

Tak Detroit a Chicago jsem dopsal (dohromady doplněno o více než 5 tisíc bajtů) ale obávám se, že s tou juniorskou reprezentací už skoro nic neudělám.., zkusím ještě převzít z anglické wikipedie nějaké části (třeba Ottawu) ale moc si od toho již neslibuju, myslím že s tím už moc prostě neudělám :-( (ale osobně si myslím že už je to dosti kvalitní článek...) --El Barto 17. 8. 2011, 08:04 (UTC)

VyřešenoVyřešeno V první části článku je trochu moc „byl“.Tak do toho bych si já sám nedovolil moc vrtat, sloh je jedna z mých největších slabin, tzn. že by výsledek stál za houby.., ale i tak jsem to zkusil v sekci Ottawa Senators, před úpravou jsem jich napočítal cca 32 a po úpravě 18, čili jsem odstranil téměř polovinu. --El Barto 17. 8. 2011, 18:52 (UTC)

VyřešenoVyřešenoNechápu větu „kapitán Na začátku sezony se podrobil...“

VyřešenoVyřešenolidově řečeno „za hubičku“ bych přepsala, přece jenom jsme encyklopedie. --Schuminka janička 17. 8. 2011, 15:39 (UTC)

Jestli mohu připojit svůj názor, a zde musím hájit El Barta (diskutující mají pravdu), zde mi připadá, že si diskutující spletli dobrý článek s nejlepším článkem, El Barto skoro může dát nominaci. Ale je to můj soukromý názor.--Mirek256 17. 8. 2011, 15:42 (UTC)

Děkuji za El Bartovi za všechna vylepšení a doplnění. Za sebe už mám jen jednu drobnost - stránka, na kterou odkazuje ref č. 51, neobsahuje vůbec žádné informace. Protože se však tento ref týká pouze informací, které nejsou nijak sporné, a protože usilujeme jen o DČ, možná nebude vadit, když tam nebude vůbec. Druhá (lepší) varianta samozřejmě je, najít ref jiný.

Jakmile budou vyřešeny jazykové připomínky Schuminky, nebudu mít za sebe vůči udělení DČ dalších námitek. Ještě jednou díky za spolupráci. Jan.Kamenicek 17. 8. 2011, 18:54 (UTC)

Onen ref jsem nahradil pouze <ref name=/> na jeho profil na české fan page Blackhawks, myslím, že to stačí (v sekci Reprezentace je tam o tom zmínka). Děkuji za recenzi a velice se omlouvám se za ten jeden svůj menší výbuch na vaší diskusi. A jen tak pro zajímavost, co by bylo potřeba zlepšit na zlatý puzzlík (stačí 1-2 věty, co by se mělo upravit apod.)? Děkuji mnohokrát, --El Barto 17. 8. 2011, 19:17 (UTC)
Aha, no v tuto chvíli vás už asi nebudu trápit, ale většinou mám námitky i vůči zdrojům z různých fanouškovských či jiných podobných stránek. (Právě něco takové řeším s Schuminkou u Michaela Schumachera) Každopádně na NČ by bylo určitě potřeba, aby všechny použité online zdroje byly stránky oficiálních, odborných či jinak všeobecně uznávaných institucí, novin apod. (viz WP:Ověřitelnost, kde se mimo jiné píše, že údaje by měly být „publikovány důvěryhodným a respektovaným nebo jinak ve vztahu k tématu společensky významným zdrojem“. Co se týká obsahu, tak to Vám v tuto chvíli neřeknu, to bych se do toho musel ponořit hlouběji, ale určitě by to chtělo prostudovat třeba různé dostupné knižní publikace, jsem si jist, že by před Vámi vyvstala řada zajímavých informací, které by se daly do hesla doplnit. Jan.Kamenicek 17. 8. 2011, 19:51 (UTC)

Za mě na DČ OK. --Schuminka janička 18. 8. 2011, 11:42 (UTC)

Drobnost[editovat zdroj]

Zdravím, nešlo by ještě trošku rozepsat úvod? Přijde mi na DČ trochu krátký... --Mozzan 18. 8. 2011, 13:28 (UTC)

WP:Q Podzemnik[editovat zdroj]

  • Rozšířit úvod alespoň o jeden odstavec
Příští týden zajdu do knihovny sehnat nějaké knihy o hokeji, ale napadlo mě, jestli by nebylo dobré sloučit sekci "Osobní život" s Úvodem. Přece jen se mi zdá dosti krátká (možná je to ale jen pocit, mám totiž docela velký širokoúhlý monitor, takže je pro mě docela obtížné to posoudit.) --El Barto 6. 10. 2011, 17:06 (UTC)
Sloučit raději ne, v úvodu by se neměly vyskytovat informace, které v samotném článku nejsou. Zas tak krátká ta kapitola není, viděl jsem kratší :-) --Podzemnik 7. 10. 2011, 22:32 (UTC)
  • VyřešenoVyřešenoČlánek je hodně vázán na přítomnost (dosud nezískal..., v současnosti hraje..., v současnosti je...) - nešlo by něco nějak konkretizovat? Rozuměj, aby článek nezastaral tak rychle.
  • VyřešenoVyřešenoProč kapitola Přestupy poskytuje v podstatě jen duplicitní informace, které jsou rozepsány dále
  • VyřešenoVyřešenoJe čtyřnásobným nejlepším hokejistou Slovenska. - to je myslím nepřesné, získat zlatý puk přece neznamená být nejlepším hokejistou
  • VyřešenoVyřešenoTa šablona Posloupnost na konci mi přijde jako celkem zbytečná, nebo ne? Je to tak důležité? Používá se to i v jiných článcích o hokejistech?
  • VyřešenoVyřešenoZa popisky obrázků nepíšeme tečky, v infoboxu chybí popis obrázku

Článek je jinak pěkný, hlavně oceňuji převahu textu nad tabulkami. --Podzemnik 6. 10. 2011, 13:36 (UTC)