Diskuse:Giuseppe Verdi

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Zbrnajsem v tématu „Významná Verdiho díla v infoboxu

Významná Verdiho díla v infoboxu[editovat zdroj]

Rád bych dal do diskuse výběr významných oper Verdiho v infoboxu. Nejsem se stávajícím výběrem zcela srozuměn. Měl by se IMHO zrevidovat. Bez účasti správců to ale změnit nelze.

Můj návrh by byl takový, že by byly vybrané opery seřazeny chronologicky, podle data vzniku, a že by mezi nimi byly ty nejpopulárnější tři z období kolem roku 1853. Tak, jak to je teď, to asi odpovídá preferencím autora infoboxu. Pravděpodobně ale má každý milovník Verdiho oper jiné preference. Těžko je ovšem např. určit, že by třeba Aida byla tou nejvýznamnější Verdiho operou. Významná a známá je velice, ale na prvním místě IMHO být nemusí. A pak je lepší chronologické pořadí podle doby vzniku.

Zde je moje pořadí: Nabucco, Macbeth, Rigoletto, Il Trovatore, La traviata, La forza del destino, Don Carlos, Aida, Othello. Zachovávám zde italské názvy, až na drobnost: My píšeme Othello, Italové mají Otello.

Vybral jsem dosti velký počet oper, nemusí jich až tolik být. Ale je to pro mne obtížné, něco vyřadit. Pokud budou jiné návrhy, tak z toho snad vznikne nějaké řešení. --Zbrnajsem (diskuse) 3. 7. 2015, 19:43 (CEST)Odpovědět