Diskuse:Chorinští z Ledské

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?oldid=9937479) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2013031510007908.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Celkově zpochybněno[editovat zdroj]

Aby mně bylo rozuměno, nezpochybňuji potřebnost hesla o tomto šlechtickém rodu.

Ale struktura tohoto článku, omezenost informací, celkové ozdrojování (včetně externího odkazu), jakož i stránka autora-„wikipedisty“ jasně ukazují, že zde v záměru ani výsledku nejde o enyklopedický příspěvek k velikému dílu Wikipedie, ale především o (polo)skrytou reklamu na podnikatelský záměr. (Ve zmiňovaném zámku ve Veselí nad Moravou se nyní – po změně statutu z „památkového objektu“ na „občanské vybavení komerčního charakteru“ – buduje hotel a společenské středisko.) To je v jasném rozporu s WP:PG. Nemluvě o tom, že text je kompletně opsán z webu dotyčné firmy, kde ani není ozdrojován.

Pokud tu nikdo v dohledné době nepřepracuje toto heslo v duchu encyklopedičnosti (= věrohodně ozdrojované), šířeji pojaté (tj. historii celého rodu, nikoliv především větve, která vlastnila zámek, jejž nyní firma přestavuje) a bez uvedení odkazů na komerční projekt, pak navrhnu smazání. Lepší – prozatím – nic, než obchodní propagandu! --147.231.62.88 15. 3. 2013, 17:41 (UTC)

Zdravím. Uživatelskou stránku jsem smazal, text z daných stránek byl povolen přes WP:OTRS (viz šablona výše), v článku jsem udělal pár úprav, především jsem vyhodil nesouvisející odkaz na firmu. Co se týče zdrojování textu, samozřejmě by bylo lepší mít uvedené zdroje z odborné historické literatury, ale v této podobě jej na celkové zpochybnění ani smazání nevidím. Jestli se Vám nezdají nějaká konkrétní fakta, použijte šablonu {{fakt}}, případně můžete použít {{neověřeno}} či {{neověřeno část}}. --Harold (diskuse) 15. 3. 2013, 18:12 (UTC)
Děkuji za úpravu a prosím, abyste tento článek alespoň „koutkem oka“ ohlídal. Už zase si tam páni podnikatelé cpou odkazy na sebe. Jinak, máte pravdu, nyní to na smazání není (informace o rodu nejsou nějak zvlášť v rozporu s obecně známými skutečnostmi), ale ozdrojované to pořád je špatně. Dám šablonu Neověřeno. --147.231.62.88 18. 3. 2013, 16:42 (UTC)