Diskuse:Český

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rozcestník? Nejsem si jistý, zda je toto správný postup. Přesměrování mělo zaplnit mezeru v odkazování. Rozcestník ji vpodstatě znovu zdůrazňuje. Možná bude tedy lepší odkazy opravit a rozcestník smazat. Přídavná jména bychom neměli příliš živit v názvu (ani jako rozcestníky).-- Tento nepodepsaný komentář přidal uživatel Rosičák (diskusepříspěvky)

Ano, především se v této chvíli o žádný rozcestník nejedná. Rozcestníky jsou stránky s odkazy sloužící k rozlišení mnoha článků …, které mají stejný název, což není tento případ, žádné takové odkazy s rozlišovači stránka neobsahuje.
Tedy, rozcestník plní pouze technickou funkci při existenci více článků stejného názvu, kde vyjmenovává všechny uvažované články opatřené rozlišovačem (např. pokud by měly existovat články český (Čechy), český (Česko), český (Češi), pak by mě smysl). Nemá být pouhým povídáním bez „odkazů sloužících k rozlišení mnoha článků“, jak uvádí WP:RZL. Pokud nebude vytvořen rozcestník, změnit na přesměrování dle Přesměrujte přídavná jména na podstatná jména.--Kacir 4. 10. 2013, 05:15 (UTC)
Takže, pokud se nemá jednat o přesměrování dle WP:AT na podstatné jméno (český → Česko):
  1. může být založen skutečný rozcestník: český (Čechy), český (Česko), český (…), pokud by k tomu existoval důvod,
  2. může být založen článek o adjektivu, pokud by samotné splňovalo enc. významnost.
    --Kacir 4. 10. 2013, 08:42 (UTC)