Bandité na BMX

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Bandité na BMX
Původní názevBMX Bandits
Země původuAustrálieAustrálie Austrálie
Jazykangličtina
Délka88 minut
Žánrydobrodružný
krimi
drama
NámětPatrick Edgeworth
ScénářRussell Hagg
RežieBrian Trenchard-Smith
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleNicole Kidman
Bryan Marshall
Angelo D’Angelo
James Lugton
David Argue
ProdukceTom Broadbridge
Paul F. Davies
HudbaColin Stead
Frank Strangio
KameraJohn Seale
StřihAlan Lake
ZvukGethin Creagh
ArchitektRoss Major
Výroba a distribuce
Premiéra22. prosinec 1983
Produkční společnostNilsen Premiere
DistribuceFilmways Australasian Distributor
Umbrella Entertainment
Tržby1 000 000 dolarů
Bandité na BMX na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Bandité na BMX (v anglickém originále BMX Bandits) je australský dobrodružný film z roku 1983. Režisérem filmu je Brian Trenchard-Smith. Hlavní role ve filmu ztvárnili Nicole Kidman, Bryan Marshall, Angelo D’Angelo, James Lugton a David Argue.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Po úspěšné bankovní loupeži v Sydney, během níž lupiči nosili prasečí masky a oháněli se brokovnicemi, naplánuje "Šéf" za pár dní další a větší loupež v hodnotě nejméně 1,5 milionu dolarů. Doufá, že se může spolehnout na svou nepříliš schopnou bandu v čele s Whiteym a Knírače a že odvedou svou práci pořádně.

Dva mladí experti na BMX, P.J. a Goose, se seznámí s Judy. Ta o prázdninách pracuje jako sběračka vozíků v obchodním centru Warringah, aby si mohla koupit vlastní kolo BMX. Judy kvůli nim vyhodí z práce, když se nešťastnou náhodou srazí s vozíky, které odstrčí místní "Creep". Všichni tři se vydají do přístavu v člunu Gooseho otce hledat srdcovky, které by mohli prodat, aby si mohli opravit svá vlastní havarovaná kola, a také získat Judy její vlastní kolo. Přitom narazí na krabici s policejními vysílačkami, které chtěli bankovní lupiči použít ke sledování policejního provozu. Krabici ukradnou a při cestě zpět míjejí Whiteyho a Knírače, kteří si pro vysílačky jedou ve svém výkonném motorovém člunu.

Judy, P.J. a Goose prodávají vysílačky dalším dětem v okolí, ale nevědí, že policie z Bayside je pomocí těchto vysílaček také slyší. Trojice také neví, že lupiči vědí, kdo krabičku ukradl, a jsou jim na stopě. Poté, co je pozdě v noci Whitey a Knírač zahlédnou a pronásledují přes hřbitov v maskách příšer, se trojici podaří utéct. Druhý den si P.J .a Goose vyzvednou svá nově opravená kola, zatímco Judy si koupí kolo. Další den je Judy chycena Whiteym a Kníračem při shánění druhé vysílačky pro Creep, ale s pomocí P.J. a Goose unikne. Grázlové pronásledují Bandity v komiksové honičce po různých místech v Sydney, včetně nezapomenutelného útěku po tobogánech Manly Waterworks, doplněného o BMX kola.

Trojice je nakonec zatčena, ale podaří se jí uniknout z policejní vazby a s pomocí místních dětí plánují překazit plánovanou loupež výplaty. Pomocí vysílaček bandité určí místo setkání lupičů a poté je přepadnou a zadrží. Šéf, Whitey a Knírač utečou ve stěhovacím autě s Judy jako rukojmí, přičemž P.J. a Goose je pronásledují. Způsobí havárii náklaďáku a brzy přijede policie, která Šéfa, Whiteyho a Knírače zatkne.

Jako poděkování za dopadení lupičů postaví policie dráhu pro BMX. Na jejím slavnostním zahájení získali BMX bandité hlavní ceny.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Nicole Kidman Judy
Bryan Marshall The Boss
Angelo D’Angelo P.J.
James Lugton Goose
David Argue Whitey
John Ley Moustache
Brian Sloman The Creep
Peter Browne policista

Reakce[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku BMX Bandits (film) na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]