0-8-4

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
0-8-4
2. díl seriálu Agenti S.H.I.E.L.D.
Pův. název0-8-4
Číslořada 1
díl 2
Původní TVABC
Premiéra1. října 2013
Česká TVNova Action
Česká premiéra20. září 2015
Tvorba
ScénářJed Whedon
Maurissa Tancharoen
Jeffrey Bell
RežieDavid Straiton
Obsah
Délka42 minut
Posloupnost dílů
← Předchozí
Nový svět
Následující →
Přínos
Seznam dílů 1. řady
Seznam dílů seriálu Agenti S.H.I.E.L.D.
Některá data mohou pocházet z datové položky.

0-8-4 je 2. epizoda 1. série amerického televizního seriálu Agenti S.H.I.E.L.D. Scénář k epizodě napsali Maurissa Tancharoen, Jed Whedon a Jeffrey Bell a režíroval ji David Straiton. Clark Gregg si zopakoval svou roli Coulsona z předešlého dílu, po boku s Ming-Na Wen, Bretta Daltona, Chloe Bennet, Iaina De Caesteckera a Elizabeth Henstridge.

Hostující roli si zahrál Samuel L. Jackson, který si zopakoval roli Nicka Furyho z filmů Marvel Cinematic Universe a Leonor Varela, která ztvárnila členku perské armády. Natáčení probíhalo v červenci 2013 v Los Angeles County Arboretum and Botanic Garden.

Epizoda byla odvysílána na stanici ABC 1. října 2013, kde měla sledovanost 8,66 milionu diváků.[1] V Česku měla epizoda premiéru 20. září 2015, spolu s předchozí epizodou, na stanici Nova Action.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Ihned po epizodě Nový svět přijme Skye nabídku agenta Coulsona připojit se k jeho týmu jako konzultant. Ačkoli agenti Mayová a Grant Ward jsou proti, Coulson věří, že Skye může být přínosem.

Tým, včetně Skye, cestuje do Peru, aby prozkoumal nahlášenou 0-8-4 (označení S.H.I.E.L.D.u pro „předmět neznámého původu“). Zde najdou předmět ve starověkém inckém chrámu. Agenti Fitz a Simmonsová zjistí, že je předmět poháněn sílou podobnou Teseraktu a je extrémně nestálý. Mezitím dorazí na místo národní perská armáda, která má zbraň vyzvednout a odnést pro peruánskou vládu. Po krátkém boji z nedorozumění velitelka oddílu Camilla Reyesová, pozná Phila Coulsona, protože byli dříve kolegy. Poté, co jsou všichni napadeni místními rebely, Coulsonův tým a někteří vojáci s Reyesovou uniknou se zbraní do Coulsonova letadla.

Na cestě do tajného zařízení S.H.I.E.L.D.u se Reyesová obrátí proti Coulsonovi a spolu se svými vojáky zaútočí. Agenti společně vymyslí plán, jak aktivovat 0-8-4 a udělat díru do letadla, díky čemuž vytáhne pokles tlaku vojáky ven a týmu se tak podaří dobýt letadlo. Když tým dorazí do zařízení S.H.I.E.L.D.u, vojáci s Reyesovou jsou zatčeni a 0-8-4 je převzata a s pomocí rakety vypálená do Slunce, aby se předešlo jejímu zneužití.

V závěrečné scéně ředitel S.H.I.E.L.D.u Nick Fury nadává Coulsonovi za škody způsobené letadlu během boje a vyjádří své pochybnosti o loajalitě Skye S.H.I.E.L.D.u.[2][3]

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Hlavní role[editovat | editovat zdroj]

Vedlejší role[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku 0-8-4 na anglické Wikipedii.

  1. Agenti S.H.I.E.L.D. – sledovanost. SerialZone.cz [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. 
  2. OCTOBER 02, Maricela Gonzalez Updated; EDT, 2013 at 06:32 PM. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. recap: Episode 2. EW.com [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Researchers Discover Biggest Galaxy Ever. IRL [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. MITOVICH, Matt Webb; MITOVICH, Matt Webb. Agents of S.H.I.E.L.D. Uncorks a Cool Cameo [online]. 2013-10-02 [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (anglicky) 
  5. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. Episode 2 Features Leonor Varela As Camilla Reyes. Cosmic Book News [online]. [cit. 2022-02-20]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]