Lincoln Campbell

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Lincoln Campbell
Luke Mitchell, který ztvárnil Lincolna Campbella
Luke Mitchell, který ztvárnil Lincolna Campbella
DíloMarvel Cinematic Universe
První výskytAgenti S.H.I.E.L.D., díl Afterlife
ZtvárnilLuke Mitchell
Informace o postavě
PřezdívkaSparkplug
RasaInhuman
Národnostamerická
Povolánílékař
agent S.H.I.E.L.D.u
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Lincoln Campbell je fiktivní postava, která se poprvé objevila v televizním seriálu Agenti S.H.I.E.L.D., a ho hrál Luke Mitchell. Lincoln Campbell je Inhuman se schopností ovládat elektřinu a elektrický náboj. Objevoval se v druhé a třetí sérii.[1]

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Lincoln Campbell je lékař a Inhuman, který dokáže ovládat elektřinu. Při studiu školy, zároveň pomáhá jako lékař / odborník na inhumaskou DNA v Ráji (anglicky Afterlife). Zde se seznámil i s Daisy Johnsonovou, kde jí pomohl se přizpůsobit jejímu novému životu po tom, co prošla terrigenezí a stal se z ní Inhuman.

Když velitel Ráje, Jiaying, zahájí protiútok na S.H.I.E.L.D., Lincoln věří že S.H.I.E.L.D. je nepřítel Inhumans, a tak se spojí s Jiaying proti S.H.I.E.L.D.u a věří že je na správné straně. Když si uvědomí jaké má Jiaying záměry a odhalí pravdu, přidá se k S.H.I.E.L.D.u. Následně pomůže S.H.I.E.L.D.u vyhrát nad Jiaying. Po smrti Jiaying se Lincoln pokouší žít normální život, ordinuje jako lékař a je přesvědčen o tom, že jeho inhumanské schopnosti jsou prokletí. Poté co se ocitne v nebezpečí, jelikož se stal uprchlíkem a je hledaný organizací ATCU, přidá se k S.H.I.E.L.D.u.

V S.H.I.E.L.D.u se pokouší vytvořit si vztah s Daisy Johnsonovou. Ta mu následně řekne o tajném projektu, kde se pokoučí vytvořit skupinu složenou výhradně z Inhumanů. Campbell nabídku přijme a stává se z něj člen Secret Warriors.

Když se na Zem přijde starodávný Inhuman Hive, bojuje s ním celý S.H.I.E.L.D., ale nedaří se jim vyhrát. Jedinou možností zůstává odletět s ním do vesmíru a obětovat se tak. Daisy Johnsonová byla rozhodnutá, že to bude ona, kdo se má obětovat, ale Lincoln ji předběhnul a rozhodl se, že se obětuje on, aby ji ochránil. Následně odletěl s Hiveem do vesmíru, kde zemřel.[2]

Na konci sedmé série se Daisy zmíní, že Lincoln má sestru jménem Amanda, které Daisy posílá část své výplaty na pomoc.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku List of Agents of S.H.I.E.L.D. na anglické Wikipedii.

  1. WebCite query result. www.webcitation.org [online]. [cit. 2021-04-20]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-07-09. 
  2. Lincoln Campbell | Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.. ABC [online]. [cit. 2021-04-20]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-04-20. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]