Ďáblovo pokušení

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ďáblovo pokušení
Původní názevUn piede in paradiso
Země původuItálieItálie Itálie
Jazykangličtina
Délka99 min
Žánrfilmová komedie
ScénářMarcotullio Barboni,
Giuseppe Pedersoli
RežieEnzo Barboni
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleBud Spencer,
Ian Bannen,
Thierry Lhermitte,
Carol Alt
ProdukceGiuseppe Pedersoli
HudbaGiancarlo Bigazzi
KameraAlfio Contini
KostýmyVera Cozzolino
StřihEugenio Alabiso
Výroba a distribuce
Premiéra1991
Produkční společnostSilvio Berlusconi Communications
DistribuceMokép
Ďáblovo pokušení na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ďáblovo pokušení (v originále Un piede in paradiso) je italský komediální film z roku 1991 v hlavní roli s Thierrym Lhermittem, Budem Spencerem a Carol Alt.

Děj filmu[editovat | editovat zdroj]

Buddy Webster (Bud Spencer) je vlastníkem malé taxislužby v Miami. I přes finanční potíže s ním drží jeho řidiči a jsou smíření se snížením mezd, aby zachránili firmu, na které jim záleží, i když sami již nevěří, že se situace zlepší. Přední taxislužba ve městě, Rockwood Enterprises, chce Buddyho firmu odkoupit.

Proti vědomí pozemských bytostí vysílá na Zemi ďábel svou vyslankyni Veroniku (Carol Alt) a současně s ním vysílá Bůh svého anděla Viktora (Thierry Lhermitte). Veronika byla vyslána, aby šířila zlo a naopak Viktor je poslán, aby střežil Buddyho a dával mu dobré rady. Mezitím Buddy veze svým taxíkem mladého muže. Protože nemá na zaplacení, dá Buddymu různé věci, které měl po kapsách včetně výherního loterijního losu na 150 milionů dolarů. To však zatím ani jeden z nich neví. Buddy se to dozví během televizního slosování později a hodlá los schovaný ve své bundě vyměnit za výhru. Mezitím se mu do života připlete anděl Viktor. Na druhou stranu se Veronika zaplete s Rockwood Enterprises a jeho generálním ředitelem a oba se pokusí sami zmocnit nyní již Buddyho losu.

Následuje Buddyho a Viktorův hon za bundou s losem, kterou Buddyho manželka odnesla do čistírny. Když se podaří Buddymu los získat do držení, naskýtá se mu u něho doma situace, kdy šéf Rockwood Enterprises hodlá zastřelit Viktora, pokud s Veronikou nedostane výherní los. Buddy sice los předá a tím Viktora zachrání, vzápětí se však Veronika psychicky zhroutí a odmítne i Rockwooda, i peníze. Výhru tak získá Buddy, který díky ní zachrání svou firmu od úpadku. Mezitím jsou Veronika a Viktor nezávisle na sobě potrestáni, že nenaplnili svá poslání, tím, že si musí odžít lidské životy. Oba se spřátelí a zůstanou po boku Buddyho.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Bud Spencer John Bull „Buddy“ Webster, vedoucí malé taxislužby
Carol Alt Veronika Flameová, vyslankyně ďábla
Thierry Lhermitte Viktor, anděl, vyslanec Boha
Ian Bannen ďábel Lucifer
Riccardo Pizzuti řidič taxislužby
Jean Sorel svatý bratr
Sharon Madden Betty Websterová, manželka Buddyho
Diamy Spencer Candice Webster, dcera Buddyho
Sean Arnold Morrison

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]