Wikipedista:Mirapavlikova/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Simple Hardware[editovat | editovat zdroj]

Simple Hardware je česká technologická společnost, která se zaměřuje na výrobu malých, ale vysoce funkčních zařízení pro Internet věcí komunikujících přes síť Sigfox. Tyto kvalitní, uživatelsky jednoduché a cenově dostupné senzory s dlouhou výdrží baterie poskytují ostatním firmám po celém světě základnu pro jejich B2B i B2C IoT projekty.

Díky open source dokumentaci všechna Simple Hardware zařízení jednoduše a okamžitě fungují s většinou IoT platforem, i těch předních největších jako je Microsoft Azure, Amazon AWS či Google Cloud Platform.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Společnost byla založena v roce 2016 pod názvem SimpleCell Hardware jako součást skupiny SimpleCell Europe s.r.o., jejíž zásluhou je vybudování sítě Sigfox v České republice a na Slovensku. Zakladatel společnosti, Pavel Sodomka, mimo jiné i spoluzakladatel serveru Atlas.cz, společnost SimpleCell Hardware, dnešní Simple Hardware, odkoupil v březnu 2018. Od té doby společnost představila několik významných produktů, s kterými se snaží prosadit na celosvětovém IoT trhu.

Produkty[editovat | editovat zdroj]

Zařízení společnosti Simple Hardware mají své uplatnění v sektorech pojišťovnictví, logistiky, zabezpečení majetku, Industry 4.0, SmartCity, e-Agro, utilit i v retailových řešení pro koncové zákazníky. Mezi hlavní způsoby využití patří například mezinárodní sledování zásilek, zabezpečení dveří a oken, detekce náklonů a vibrací, měření motohodin strojů, detekce nežádoucí přítomnosti vody (vytopení koupelny, sklepů, skladů), coldchain monitoring a mnoho dalších situací jak v průmyslu, tak v domácnostech.

  • SimplePack a SimplePack Plus jsou vysoce funkční zařízení vybavená velkým množstvím senzorů umožňujících mnoho různých způsobů využití. Zařízení slouží dle konkrétního nastavení například jako objednávací tlačítko, tísňové tlačítko, tracker pro sledování kontejnerů, palet či zásilek, pro monitoring vysypání popelnice, monitoring naklonění elektrických sloupů, odcizení nebo přemístění předmětu, monitoring obsazenosti zasedacích místností, monitoring otevření dveří, oken, poklopů, monitoring využití strojů a pro mnoho dalších aplikací.
  • SimpleIndustry je industriální verze výše uvedeného SimplePacku s odolnějším obalem a delší výdrží baterie.
  • SimpleLeak je čidlo indikující přítomnost vody. Slouží k detekci úniku vody v domácnosti i v průmyslu (například pro prevenci vytopení koupelny z rozbité pračky, zatopení sklepních či skladových prostor). V momentě, kdy se zařízení dostane do kontaktu s vodou nebo je teplota vyšší než požadovaná hodnota, se spustí alarm, který svého majitele upozorní na nežádoucí stav. Kromě zvukového upozornění zařízení odešle informaci o této události na mobilní telefon anebo email dle předchozího nastavení. Další funkcí je varování proti zamrznutí a varování při vyšší než normální teplotě.
  • CheckFox je zařízení sloužící pro testování a měření pokrytí sítí Sigfox. Je nezbytnou pomůckou pro Sigfox operátory a společnosti instalující zařízení na síti Sigfox. Samotné měření trvá několik vteřin, zjištěné hodnoty se zobrazí okamžitě na displeji a jsou také přeneseny do webové aplikace, kde je možné s nimi detailněji pracovat a analyzovat.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

https://simplehw.eu/

https://shop.simplehw.eu/

https://byznys.hw.cz/simple-hardware-iot-cidla-pro-globalni-trh.html