Wikipedie:WikiProjekt Lidová tvořivost/Grant

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
O projektu Architektura Kroje Řemesla Inventura Grant Slovníček Diskuze Tracker

Grant Lidová tvořivost je součástí Mediagrantu. Jeho cílem je napomáhat k získávání kvalitních multimediálních souborů, zejména pak fotografií. Obecná pravidla Mediagrantu naleznete zde. Fotografie získané s přispěním tohoto grantu je potřeba označit šablonou {{Mediagrant III|Lidová tvořivost}}.
Případné dotazy směřujte na hlavního garanta projektu, uživatele Dominikmatus.

Poslední termín pro podání ticketů ke schválení v aktuálním běhu Mediagrantu je 15. prosince 2016.

Lidová architektura[editovat | editovat zdroj]

Při focení lidové architektury se zaměřujeme jak na zdokumentování začlenění objektu do urbanistického celku, tak na různé architektonicky zajímavé detaily.

Při focení konkrétního kroje fotíme jak celou oblečenou postavu z více stran, tak jednotlivé detaily kroje. Fotografie nahrané na Commons jsou vloženy do samostatné kategorie pro konkrétní kroj (např. Doudlebský, Poličský) a jsou opatřeny co nejdetailnějšími popisky. Variantně mohou být podrobné informace o kroji využit k sepsání článku na Wikipedii, kde budou fotografie použity.

Při focení lidových řemesel se zaměřujeme jak na zdokumentování určitého postupu či základních řemeslných technik, tak na zdokumentování (zejména tradičních) nástrojů a zpracovávaného materiálu.

Folklorní akce[editovat | editovat zdroj]

Při focení folklorních akcí se zaměřujeme v první řadě na zdokumentování co nejširší škály prezentovaných objektů. V rámci možností se dále věnujeme detailnější dokumentaci jednotlivých objektů.