Wikipedie:Pod reálnou lípou/Praha, 17. dubna 2023

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

102. pravidelné pražské setkání pražské (i nepražské) části wikipedistické komunity se uskuteční v Cafe AdAstra 17. dubna od 18 hod. Vítáni jsou všichni nováčci i zkušené wikipedistky a wikipedisté.

Místo a čas[editovat | editovat zdroj]

Cafe AdAstra, Podskalská 2054/8, Praha 2 – pěšky 3 minuty od Výtoně nebo 6 od Palackého nám. Třetí pondělí v měsíci jako vždy. Stůl je rezervován na jméno Wikipedie. Tj. 17. dubna 2023 v 18.00.
Nebojte, není to jen kavárna. Jídelní lístek je bohatší, než co mají na webu.

  1. Určitě se budeme zase bavit o focení: příroda k tomu vybízí
  2. další se připraví během pár dní

Změny programu, jako vždycky :) vyhrazeny.

Tentokrát se nás sešlo méně, nově zvolené místo setkávání (Café AdAstra) je dobré, nápoje použitelné, umístění výtečné, jídlo dobré, obsluha příjemná.

Shodli jsme se na tom, že je potřeba aktivně lidi zvát (to jsem tentokrát podcenil), nicméně i tak s pomocí Facebooku přišli i ti, jež se o srazu nedozvěděli na stránce srazu na Pod reálnou lípou, dorazil tak emeritní předseda WM ČR Limojoe s partnerkou a dítětem, pozval také Petra Vilguse a Ivanu Cabrnochovou a my tak mohli společně zavzpomínat na historii kanceláří WM ČR, neboť všichni přítomní se setkávali již v kanceláři na Konopišťské ulici.

S Vojtou a Packou jsme probírali různé věci okolo srazů, okolo Wikidat a dění na Wikipedii i dalších projektech. S Vojtou jsme se následně věnovali i předběžnému plánování importu České národní bibliografie.

Příští setkání proběhne těsně po Valné hromadě WM ČR a tak jsme přemýšleli, zda je nutné, když se mnoho z nás potká v neděli na VH se potkat i v pondělí na Wikisraze. Dojde tak nejspíše k posunutí Wikisrazu na termín o týden později.

Zúčastnili se: Packa, Vojtěch Dostál, Limojoe + 2, Petr Vilgus, Ivana Cabrnochová, Frettie.

Zapsal --frettie.net (diskuse) 2. 5. 2023, 08:51 (CEST)[odpovědět]

Zúčastní se[editovat | editovat zdroj]