Wikipedie:Článek týdne/2019/19

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
název
Red Lips
obrázek
Soubor:Sky Ferreira (9940126066).jpg
orientace (obrázku; na výšku / na šířku)
šířka (obrázku; obvykle stačí výchozí)
popisek (obrázku)
Sky Ferreira
anotace

Red Lips“ (červené rty) je píseň americké zpěvačky Sky Ferreiry, která pochází z jejího druhého EP s názvem Ghost. To bylo vydáno 17. července 2012 společností Capitol Records. Píseň se nachází na čtvrté pozici z celkových pěti skladeb. Jejím autorem a producentem je Greg Kurstin, přičemž autorsky se na ní částečně podílela také zpěvačka Shirley Manson. „Red Lips“ popisuje citový úpadek jednotlivce. Hudebně se v ní potkávají styly pop rock a grunge. Od zpěvaččiny předchozí tvorby, která se orientovala na elektropop, se tak poněkud odklání. Tato změna přišla záměrně, zpěvačka se totiž obávala, že z ní chce vydavatelská společnost Capitol Records udělat popovou hvězdu typu Britney Spears, čemuž chtěla Ferreira zabránit.

Navzdory tomu, že se albu Ghost dostaly především smíšené recenze, samotná píseň „Red Lips“ byla obecně přijata pozitivně. Kritici chválili její celkovou produkci. Skladba se však nedostala do žádné národní hitparády. Byl k ní natočen videoklip, jenž režíroval Terry Richardson. Ferreira si v něm maluje červenou rtěnkou rty i celou tvář a po těle jí leze velký pavouk, v titulcích nazvaný Toby the Tarantula. Video bylo zveřejněno již 12. června 2012 prostřednictvím serveru YouTube.


nominace (NČ / DČ / české / ostatní)
rok (formát: RRRR)
týden (formát: TT)
poznámka (k návrhu)
Vím, že anotace nedosahuje požadovaného počtu znaků, ale nevím, čím ji doplnit (ESO).

návrh
+0Komentář Navrhl/a: Marek Koudelka (diskuse) 2. 2. 2018, 12:54 (CET)[odpovědět]
recenze ({{čt/ano| --~~~~}} / {{čt/ne| --~~~~}} / {{čt/komentář| --~~~~}})
  1. +1Ano Nejzřetelnější anglicismy z anotace už snad zmizely, zkusme to. --Bazi (diskuse) 28. 4. 2019, 13:31 (CEST)[odpovědět]