Trincomalee

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Pláž ve městě

Trincomalee, také známý jako Gokanna a Gokarna, je administrativní ředitelství okresu Trincomalee a hlavní rekreační přístavní město východní provincie, na Srí Lance. Nachází se na východním pobřeží ostrova s výhledem na přístav Trincomalee, Trincomalee je jedním z hlavních center srílanské tamilské kultury na ostrově téměř po tisíciletí.

Charakteristika[editovat | editovat zdroj]

Město s 99 135 obyvateli je postaveno na stejnojmenném poloostrově, který rozděluje jeho vnitřní a vnější přístavy. Nachází se zde chrám Koneswaram, při němž město vzniklo a získalo své historické tamilské jméno Thirukonamalai.Ve městě se nachází řada historických památek, jako je Bhadrakali Amman Temple, Trincomalee, Trincomalee hinduistický kulturní sál a Trincomalee Hindu College, otevřená v roce 1897. Je zde také železniční stanice a trajekt.

Trincomalee je posvátné pro srílanské Tamily a hinduisty po celém světě. Město má mnoho hinduistických památek historického významu. Tato místa jsou pro hinduisty posvátná a někteří buddhisté na nich také uctívají.

Mezi nejvýznamnější místa patří chrámový komplex Koneswaram, jeho chrám Bhadrakali na Konesar Road a pláž Salli Muthumariamman Kovil z Uppuveli na předměstí Trincomalee v Sambalativu.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Trincomalee na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]