The Apprentice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Apprentice
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
KanadaKanada Kanada
Jazykangličtina
Žánrživotopisný film
ScénářGabriel Sherman
RežieAli Abbasi
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleSebastian Stan
Jeremy Strong
Maria Bakalovová
Martin Donovan
Výroba a distribuce
Premiérakvěten 2024 (2024 Cannes Film Festival)
The Apprentice na IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Apprentice je připravovaný americký životopisný dramatický film z roku 2024, který režíroval Ali Abbasi a scénář k němu napsal Gabriel Sherman. Hlavní roli ztvárnil Sebastian Stan jako Donald Trump; film sleduje Trumpovu kariéru realitního obchodníka v New Yorku v 70. a 80. letech. Ve filmu dále účinkují Jeremy Strong, Maria Bakalovová a Martin Donovan.

Film bude mít světovou premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes v květnu 2024.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Film sleduje první léta Trumpovy obchodní kariéry a údajně se zaměřuje především na vztah Trumpa s Royem Cohnem, newyorským prokurátorem, který je známý díky spolupráci se senátorem Josephem McCarthym během Mccarthismu. Je popisován jako „příběh mentora a chráněnce, který dokumentuje začátek americké dynastie a zabývá se tématy moci, korupce a podvodu“.[1]

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Produkce[editovat | editovat zdroj]

Vznik film byl poprvé oznámen v květnu 2018, přičemž scénář měl napsat Sherman.[2] V říjnu 2023 bylo potvrzeno, že Abbasi se připojí k filmu jako režisér a spoluscenárista, jak bylo původně hlášeno.[3] Později však bylo potvrzeno, že Gabriel Sherman bude jediným scenáristou filmu. Natáčení filmu započalo v listopadu 2023, kdy bylo oznámeno, že se v hlavních rolích objeví Stan, Strong a Bakalovová.[4] Natáčení bylo ukončeno dne 28. ledna 2024.[5] V únoru 2024 se k obsazení připojil Martin Donovan do role Freda Trumpa.[6]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The Apprentice (2024 film) na anglické Wikipedii.

  1. Sebastian Stan to Portray Young Donald Trump in Ensemble Film ‘The Apprentice’. The Hollywood Reporter [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 
  2. Gabriel Sherman to Write ‘The Apprentice’ Movie About Young Donald Trump. Variety [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 
  3. Ali Abbasi to Direct and Co-Write ‘The Apprentice’ under Fabula Pictures. Nilsen Report [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 
  4. ‘The Apprentice’: Jeremy Strong And Maria Bakalova Join Sebastian Stan In Donald Trump Pic. Deadline [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 
  5. Production List East = North Hollywood Buzz. North Hollywood Buzz [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 
  6. Martin Donovan Joins ‘The Apprentice’ Movie As Fred Trump Sr.. Deadline [online]. [cit. 2024-04-12]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]