Terry Butler

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Terry Butler
Základní informace
Narození10. listopadu 1967 (56 let)
Tampa
Žánrydeath metal
Povoláníbasista, hudebník a kytarista
Nástrojebasová kytara
Webwww.sfu420.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Terry Butler (* 10. listopadu 1967, Tampa, Florida, USA)[1] je americký metalový muzikant, baskytarista. Mezi jeho oblíbené kapely, které jej ovlivnily, patřily např. Venom, Mercyful Fate, Raven, Hellhammer, Uriah Heep, Nazareth a Thin Lizzy.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Po absolvování střední školy studoval dva roky zemědělskou nástavbu. Na baskytaru začal hrát ve svých 10 letech. Jeho první kapelou byla Massacre, k níž se přidal v roce 1987. S dalšími členy Massacre, Rickem Rozzem a Billem Andrewsem, pak působil jistou dobu v kapele Death, jejímž frontmanem byl Chuck Schuldiner. Butler se přímo podílel na třetím albu Death Spiritual Healing. Poté Terry, Bill a Rick společně znovu obnovili Massacre a natočili debutní desku From Beyond, kterou nazpíval Barney Kamalani Lee (známý jako Kam Lee). Po vydání EP Inhuman Condition kvůli názorovým rozepřím ohledně budoucí tvorby Massacre opustil.[1]

Svou další kariéru poté spojil s kapelou Six Feet Under, s níž nahrál celou řadu alb.

V roce 2014 se podílel na nahrání desky Inked in Blood floridské kapely Obituary[2] a objevil se i ve znovu vzkříšené (poněkolikáté) skupině Massacre, když pro Century Media Records s Rickem Rozzem, Mikem Mazzonettem a Edwinem Webbem natočil album Back from Beyond.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Vladimír Třískala: Deep Look inside – Terry Butler, Spark, No.6/1999, sešit 73, vol. 8, str. 36–37
  2. OBITUARY: New Album Title Revealed, blabbermouth.net (anglicky)

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]