Přeskočit na obsah

Stadion Za Místním nádražím

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Stadion Za Místním Nádražím
PolohaProstějov, Česko
Souřadnice
Rozšíření2012, 2023 - 2024
Povrchtráva
Týmy
1. SK Prostějov (2003– )
TJ Haná Prostějov
Kapacita
3 500 diváků[1]
Rozměry
105 m x 68 m
Map
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Stadion Za Místním nádražím
Stadion Prostějov

Stadion Za Místním nádražím je fotbalový stadion, který se nachází v moravském Prostějově. Původní hřiště oddílu SK Slavoj Prostějov, následně SK Rolný Prostějov (později TJ OP) je nyní používáno pro fotbalové zápasy klubů 1. SK Prostějov a Hané Prostějov. Kapacita stadionu je 3 500 diváků.

Stadion se nachází na severním okraji Prostějova, leží v těsné blízkosti vlakové stanice Prostějov - Místní nádraží. Tribuny stadionu se nachází na třech stranách. Hlavní tribuna je krytá a má své místo na západní straně. Naproti hlavní tribuny je větší, také krytá tribuna, která se nachází po celé délce východní části hřiště. Byla vybudována v roce 2012. Za severní brankou je potom sektor pro fanoušky hostů s místy k stání a další oddělená část tribuny s místy k sezení. Tato mista jsou nekrytá a byla vystavěna v souvislosti s postupem do FNL v roce 2016. Ve stejném roce došlo k rekonstrukci oplocení areálu. Současná divácká kapacita činí 3500 míst.

V roce 2023 byla zahájena rekonstrukce areálu v souvislosti s novými požadavky na působení v profesionálních soutěžích. V první fázi bylo v letech 2023 - 2024 vybudováno umělé vyhřívaní hřiště, položen nový trávník a postaveno umělé osvětlení. Na západní straně stadionu, pak zároveň vznikla nová hlavní tribuna, pro 1184 sedících diváků.

Následně by rekonstrukce měla pokračovat přestavbou zbylých třech tribun.

  1. "Areál Za Místním nádražím Prostějov - Prostějov" [online]. europlan-online.de [cit. 2016-06-07]. Dostupné online. (německy) 

Externí odkazy

[editovat | editovat zdroj]